Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A Hibrid TV lesz a nyerő?

2014.03.07. 08:40 MinDig TV Extra


Már hazánkban is tesztelik, és úgy tűnik, a hibrid TV kulcsszerepet játszik majd a 21. század televíziózásában. Ezt állítja egy új tanulmány, amelyet az Idate, az Eutelsat és az Orange Group jegyez.

A tanulmány szerint a hibrid TV már realitás, és több tucat tévészolgáltató indított már hibrid szolgáltatásokat a nemzetközi piacon. Emellett tévécsatornák is használnak hibrid TV-s megoldásokat, hogy összekössék a lineáris és on demand tévét. A telekommunikációs szolgáltatók bővítik lineáris televíziós szolgáltatásaik elérhetőségét a hibrid tévés megoldásokon keresztül, a közép-kelet-európai gyártók kihasználják pedig a hibrid szélessávú műsorszórásban rejlő megoldásokat következő generációs eszközeik esetében.

Hazánkban Mindig TV Plusz néven az Antenna Hungária a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatán indított 2013. október 15-től féléves ingyenes hibrid televíziós (HbbTV) tesztsugárzást.

A HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) a digitális földfelszíni televíziós hálózaton kialakított interaktív szolgáltatásokra vonatkozó nemzetközi szabvány, mely lehetővé teszi, hogy a DVB-T (földfelszíni) vétellel és internet csatlakozással is rendelkező televíziókészülékeken a lineáris televízió- és rádióprogramok mellett internet hálózaton eljuttatott, különböző multimédiás tartalmakkal is kiegészüljön a MinDig TV szolgáltatás. A HbbTV technológia Európa jónéhány országában (pl. Németország, Franciaország, Hollandia, Svájc) már bizonyított és számos népszerű kereskedelmi szolgáltatás működik.

MinDig TV Plusz néven indított ingyenesen elérhető kísérlete során a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat kibővíti új, igény szerint, ún. streamelt élő adásokkal, mint például a Fix TV, az MTVA és a Swiss Radio egyes rádiócsatornáival.

(sat.hu)




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Antenna Hungária HbbTV MinDig TV Plusz hibrid TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr25847136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása