Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A megtévesztés mesterei

2014.06.20. 11:32 MinDig TV Extra


Orson Welles 1938-ban olyan tökéletes rádiójátékot készített H. G. Wells Világok harca című fantasztikus regényéből, hogy a műsor elhangzása után pánik tört ki az Egyesült Államokban, s milliók hitték el, hogy földönkívüliek özönlötték el az országot. Most, 76 évvel később ismét becsapás áldozatává válik néhány angol és amerikai kisváros lakossága: a NatGeo

A MEGTÉVESZTÉS MESTEREI

című négyrészes sorozatában két illuzionista azt a képzetet kelti bennük, hogy vámpírok és földönkívüliek érkeztek településükre, s hogy paranormális jelenségek színhelyévé  vált a lakóhelyük…

mágia

Mágia, figyelemelterelés, szuggesztió. Világszerte számtalan illuzionista él ezekkel az eszközökkel, ám Barry Jones és Stuart MacLeod még őközöttük is rendkívülinek számít: zseniális trükkjeik és 21. századi kütyüik – meg persze a közösségi média – segítségével egész városokkal képesek elhitetni, hogy természetfeletti jelenségek tanúi. Mutatványaik annyira meghökkentőek és hihetetlenek, hogy a tévé előtt ülve az áldozatokkal egyszerre szisszenünk fel: „Ezt meg hogyan csinálták?”

Feketébe öltözött illuzionistáink az angliai Stamfordban például azt hitetik el a helyiekkel, hogy földönkívüliek rabolták el őket, nem sokkal arrébb, Whitstable városában pedig “Mr. Nearing”, egy titokzatos szellem létezéséről győzik meg az itt élőket. Majd Amerikában folytatják a megtévesztést: Barry-ék az egyik kisvárosban „agykontroll” segítségével végrehajtják a világ legtrükkösebb autófeltörését, egy álmos déli településen pedig egy állítólagos vámpír miatt tör ki pánik nekik köszönhetően.

A tökéletes és tömeges megtévesztéshez Barry és Stuart napjaink celeb- és közösségimédia-őrületét is felhasználják. Ügyüknek egy-egy helyi hírességet megnyerve Twitter-bejegyzéseket írnak, álinterjúkat adnak, valamint manipulált videókat töltenek fel a Youtube-ra, melyek vírusként terjednek a helyi közösségen belül. Az egyik legsikeresebb filmükön egy szellem garázdálkodása látható egy szupermarketben.

A zseniális páros igazi terepe azonban az utca, ahol – rejtett kamerák előtt – meghökkentő trükkökkel gyökereztetik földbe a járókelők lábát; olykor a szó szoros értelmében… Egy férfit például arról győznek meg, hogy egy rejtélyes gáz hirtelen beszívta a lábát a járda aszfaltjába, egy másikkal pedig azt hitetik el, hogy a legjobb barátja képes változtatni az alakját. És akkor azokról a fiatal hölgyekről még nem szóltunk, akik készséggel „veszik be”, hogy a kocsmából való távozás után idegen rabolták el őket.

Kik ők? Barry Jones-ról és Stuart MacLeodról röviden

A skót illuzionista páros, Barry Jones és Stuart MacLeod 2004-ben robbant be az angliai köztudatba, amikor Magick című komédiasorozatukat – nagy sikerrel – vetíteni kezdte a Channel 4. Nevük azóta fogalom az Egyesült Királyságban, ahol 2009-ben a ’legjobb komikus illuzionistáknak’ választották őket.

A két mágus 1994-ben ismerkedett meg az Aberdeeni Egyetemen, ahol hamarosan elkezdtek közös videókat forgatni mutatványaikról. Azóta televíziós produkciók egész sorában szerepeltek – többek közt a Channel 4 Dirty Tricks című showjában –, és ők vezették a When Magic Tricks Go Wrong című műsort. Legvitatottabb alkotásuk a The Magic of Jesus című show, melyben az Újszövetségben leírt jézusi csodákat ismétlik meg saját eszközeik segítségével.     

Mindketten Skóciában születtek és nőttek fel; jelenleg Londonban élnek, ahol klubokban lépnek fel komikus produkciókkal.

Az epizódok tartalmából:

Földönkívüliek inváziója
A sorozat két illuzionistája, Barry és Stuart ezúttal egy álmos angliai kisvárosba látogatnak, hogy elhitessék az ott élőkkel, hogy évek óta földönkívüliek figyelik őket, sőt ezek a különös lények immár meg is érkeztek a településre.
Bemutató: 2014. július 7-én, hétfőn este 10-kor – National Geographic Channel

Hatodik érzék
Barry és Stuart ezúttal a georgiai Athens-be látogatnak, hogy elhitessék az ott élőkkel, hogy Athens Amerika legokkultabb települése, s hogy ők maguk is természetfeletti képességekkel bírnak. Vajon sikerül-e megbolondítaniuk egy egész várost?  
Bemutató: 2014. július 14-én, hétfőn este 10-kor – National Geographic Channel

Szellemek városa
Barry és Stuart illuzionisták ismét Angliában garázdálkodnak: ezúttal a Whitstable nevű városkába látogatnak, hogy meggyőzzék a helyieket, hogy az ő településükön él a legtöbb szellem a világon…
Bemutató: 2014. július 21-én, hétfőn este 10-kor – National Geographic Channel

A vámpír átka
Barry és Stuart a gyönyörű georgiai városba, Savannah-ba mennek, hogy elhitessék a helyiekkel, hogy egy vámpír él a körükben. Vajon sikerül-e – rettegő – lóvá tenniük egy egész település lakosságát?
Bemutató: 2014. július 28-án, hétfőn este 10-kor – National Geographic Channel

Forrás: National Geographic Channel




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

1 komment

Címkék: illuzionista National Geographic Channel Mágia A megtévesztés mesterei

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr996389089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csontos83 2014.07.18. 02:47:20

Kamu az egész és meglehetősen silány is. Műviek a karakterek. Gyenge próbálkozás.
süti beállítások módosítása