Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Az élet szép

2016.03.17. 12:59 MinDig TV Extra


Az élet szép - vallja Roberto Benigni ma 18:40-kor a Paramount Channelen a kilencvenes évek európai filmművészetének egyik legkiemelkedőbb darabjában.

Pontosabban: La vita è bella, ami azért is érdekes mert Benigni volt az első akinek sikerült legjobb színész kategóriában arany szobrot nyerni nem angolul beszélő szereppel, de a film elvitte a legjobb külföldi alkotásnak járó díjat is a '98-as Oscar-gálán. A színész akinek kora és nem utolsósorban tehetsége révén megadatott hogy Fellinivel dolgozzon, az utóbbit is elkönyvelheti személyes elismerésként, hiszen ő volt a rendezője és forgatókönyvírója is a dráma-komédiának.

Kritikusok egybehangzó véleménye szerint a hatalmas siker a főszereplő már-már chaplini magasságokban csillogó játékán kívül, elsősorban annak köszönhető, hogy Benigni egészen más oldalról közelítette meg a holokauszt témáját, mint bárki más korábban, a főként koncentrációs táborban játszódó történetet szomorkás vígjáték műfajában meséli el.

Egyszerre szórakoztat és felkavar, meghatóan bájos mese arról hogyan lehet túlélni az teljes őrületet.

benigni.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Oscar Az élet szép Roberto Benigni Paramount Channel

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr448489528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása