Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Világvégére készülünk...

2012.11.14. 08:24 MinDig TV Extra


Tudja, hogy a maják mire alapozva állították, hogy 2012. december 21-én vége a világ addig ismert formájának? Kíváncsi rá, hogy milyen esélyei vannak az emberiségnek, ha egy közeledő neutroncsillag miatt el kell hagynia a Földet? Ha érdeklik az ilyen és ezekhez hasonló kérdések, vészelje át a világvégét a Nat Geo képernyője előtt!


Most, hogy a maják által december 21-re jósolt világvége rohamosan közeledik, a horatius-i carpe diem (élvezd a napot) aforizma vadonatúj értelmet nyer – a helyzetet ráadásul tovább súlyosbítja, hogy, egyes tudósok szerint, a közép-amerikai őslakók által megjövendölt vízözön csupán egyetlen az emberiségre leselkedő számtalan veszély közül…



A National Geographic Channel világvége-összeállításának filmjei – a kozmikus katasztrófáktól a szupervulkán-kitörésekig és a rosszul elsült fizikai kísérletekig – az emberiségre leselkedő legsúlyosabb veszélyeket veszi számba: a Kiüríteni a Földet című műsorban azt vizsgáljuk meg, hogy milyen lehetőségek állnának az emberiség előtt, ha egy közelítő neutroncsillag miatt el kellene hagynunk bolygónkat; A Maja alvilág – az igazi világvége egy víz alatti maja temetőben azt kutatja, hogy mennyire adhatunk hitelt a közép-amerikai nép világvége-jövendölésének, és hogy több mint ezer évvel ezelőtt miként ért véget maga a maja civilizáció; A maja apokalipszis szintén a maják apokalipszis-jövendölésével foglalkozik, de más aspektusból – a film azt a kérdést teszi fel, hogy miként hódíthatta meg ilyen hatékonyan a nyugati világot ez a régmúltban gyökerező babonás hiedelem; a Tíz lehetőség a világvégére pedig a tíz legvalószínűbb világvége-forgatókönyvet vázolja fel előttünk, neves tudósok véleményére alapozva.

Az epizódok tartalmából:

Kiüríteni a Földet
Milyen esélyeink vannak, ha kiderül, hogy egy neutroncsillag közeledik a Föld felé, az egész emberiséget veszélybe sodorva? Képesek lehetünk annyi és akkora űrhajót építeni, amelyekbe mindenki belefér? Miként lehet több százmillió embert száz éven át élelmezni a tudósok által vizionált 65 trillió kilométeres utazás során? A Nat Geo nagyszabású kétórás különkiadása látványos számítógépes grafikák és vezető tudósokkal készült megrázó interjúk segítségével mutatja be, hogy miként hagyhatjuk magunk mögött a Földet, ha eljön a végső pillanat…
Bemutató: 2012. december 16-án, este 7-kor – National Geographic Channel



Tíz lehetőség a világvégére
Az emberiség előtt még szép és hosszú pályafutás áll, vagy meg vannak számlálva a napjaink? Egyes kutatók ez utóbbira szavaznak, azzal érvelvén, hogy a Földön valaha élt fajok 99,9%-a mára kihalt, így aligha valószínű, hogy pont mi kerüljük el a végzetünket. Más tudósok szerint ugyanakkor ez alaptalan pesszimizmus, mert az embert az intelligenciája – vagy végső esetben a puszta egyedszáma... – okvetlenül megvédi a teljes eltűnéstől. Milyenek hát az esélyeink? A műsor két epizódja erre a mindannyiunkat érintő kérdésre keres választ, a tíz legvalószínűbb világvége-forgatókönyvet is felvázolva.  
Bemutató: 1. rész: 2012. december 16-án, délután 2-kor – National Geographic Channel
2. rész: 2012. december 16-án, délután 4-kor – National Geographic Channel

Maja alvilág – az igazi világvége
A maja naptár szerint 2012. december 21-én – legalábbis a mai formájában – vége a világnak. Igaz ez? Mennyire adhatunk hitelt ennek a jövendölésnek? És több mint ezer évvel ezelőtt miként ért véget maga a maja civilizáció? A filmben Diego Buñuel ezekre az izgalmas kérdésekre keres választ a maja emberáldozatok félhomályos, víz alatti nyughelyén, mely a National Geographic ‘Sunsphere’ nevű forradalmi technológiájának hála most először nappali fényben tündököl...
Bemutató: 2012. december 16-án, délután 3-kor – National Geographic Channel



A maja apokalipszis
A maja naptár egyik jövendölésének köszönhetően az emberiség évek óta „2012-lázban” ég: internetes oldalak százai foglalkoznak a december 21-re vizionált világvégével, s kisközösségek  egész sora állt át „túlélő üzemmódra”, bunkereket építve és vizet, élelmiszert, üzemanyagot felhalmozva. Hogyan lehetséges ez? Miként hódíthatta meg ilyen hatékonyan a nyugati világot ez a régmúltban gyökerező babonás hiedelem? És kik voltak a maják valójában, és miért hitték, hogy 2012-ben eljön az apokalipszis? Az izgalmas film erre keres választ az Egyesült Államokban és az erdővel benőtt maja romok között.
Bemutató: 2012. december 16-án, este 6-kor – National Geographic Channel


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: national geographic channel mindigtvextra alapcsomag maja világvége

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr894906392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása