Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Digitális médiaszolgáltatást indított az Antenna Hungária

2013.03.10. 10:44 MinDig TV Extra


ConnectMedia néven elindult az Antenna Hungária új, internetalapú disztribúciós csatornája. A rendszer indulásával együtt elkészült az a mobilos alkalmazás is, amivel az MTVA összes közszolgálati rádiós és tévés műsorát "fogni lehet" okostelefonon.


Üzleti ügyfeleknek, elsősorban tartalomtulajdonosoknak szóló műsordisztribúciós szolgáltatást indított az Antenna Hungária. A francia TDF tulajdonában álló cég internetes tartalomtovábbító hálózatán keresztül tévéműsorok, vagy tévécsatornák komplett műsorkínálata, illetve rádióadások egyaránt "sugározhatók" akár mobil eszközökre, akár PC-kre. A rendszer emellett akár zárt láncú videokonferenciákat is kiszolgálhat.

A ConnectMedia néven induló szolgáltatás ugyanarra a tartalomdisztribúciós hálózatra (Content Delivery Network, vagy CDN) épül, melyen keresztül az Antenna Hungária tavaly nyáron több tízezer nézőnek továbbította interneten keresztül az MTVA foci EB közvetítéseit, illetve az olimpiai közvetítéseket - utóbbiak egy részét 3D-ben is. A CDN jelenleg 100 Gbps sávszélességű kapcsolaton keresztül csatlakozik a BiX-hez, a tavaly nyári csúcsterhelésnél, az Izland-Magyarország olimpiai férfi kézilabdameccs közvetítésekor ennek 35 százaléka volt kihasználva.

A rendszer adaptív streaming technológiát használ, vagyis az eszköz és a rendelkezésre álló sávszélesség képességei alapján tudja skálázni a felbontást egészen 1080p-ig. Az Antenna Hungária által nyújtott megoldás része a továbbításon túl a műsorjelek előkészítése (encoding, transcoding), emellett a szolgáltató az ügyfél igényeinek megfelelően tartalomvédelmi megoldást is alkalmaz (DRM), valamint adott földrajzi területre szűkített szolgáltatásokat is képes biztosítani.

Ugyanerre a rendszerre építve az Antenna Hungária földfelszíni sugárzású digitális tévéplatformja, a MinDig TV rövidesen élő streaming szolgáltatással bővül. A szolgáltatás ingyenes közszolgálati csatornái (m1, m2, Duna TV, Duna World), valamint az euronews hírcsatorna az iOS és Android platformokra letölthető okostelefonos alkalmazásokon keresztül lesz elérhető. Az appokkal az említett tévéadásokon túl az MTVA közszolgálati rádiócsatornáinak műsorát is meg lehet majd hallgatni.

(hwsw.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

1 komment

Címkék: streaming Antenna Hungária MinDig TV ConnectMedia

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr205125805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esomar 2013.03.10. 15:22:57

Az SPB Tv nevű ingyenes orosz alkalmazással eddig is tudtam a közszolgálati adókat iphone-on nézni. Ha akartam volna.
süti beállítások módosítása