Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Milliókat osztogat a Médiatanács

2013.04.29. 09:20 MinDig TV Extra


312 millió forintos keretösszegű pályázatot írt ki a Médiatanács a helyi, földfelszíni sugárzású televíziók digitális átállásához szükséges eszközök beszerzésének támogatására. A pályázaton olyan helyi televíziók indulhatnak, akik legalább 30 napja gyakorolják a médiaszolgáltatási tevékenységet és helyi analóg földfelszíni frekvenciát használó jogosultsággal rendelkeznek.

A pályázat kiírásával kapcsolatos igény korábban a Helyi Televíziók Országos Egyesülete részéről merült fel. A szakmai szervezetek kérését befogadva a Médiatanács meghirdette a DIGI 2013 pályázatot a digitális földfelszíni műsorszóró technológiára történő átállás támogatására.


A Médiatanács a digitális átállás éve során a digitális adóberendezések vásárlásához történő egyszeri hozzájárulás révén kívánja támogatni a helyi audiovizuális szektort. A támogatásból a helyi kereskedelmi és közösségi televíziók digitális átállást szolgáló berendezéseket és csatlakozó kiegészítő eszközöket vásárolhatnak. A kiírás célja, hogy lehetővé tegye a közszolgálati célú műsorszámok helyi vételkörzetben történő digitális földfelszíni szórását, közönséghez történő eljuttatását. A nyertesek a támogatás összegét még be nem üzemelt digitális adóberendezések (DVB-T), tápvonalak és adóantennák, valamint modulációs vonalhoz tartozó mikrohullámú berendezések és kiegészítő kártyák vásárlására fordíthatják.

A pályázaton olyan helyi televíziók indulhatnak, akik legalább 30 napja gyakorolják a médiaszolgáltatási tevékenységet és helyi analóg földfelszíni frekvenciát használó jogosultsággal rendelkeznek. A helyi kereskedelmi televíziók esetében további feltétel, hogy a szerződésében legalább napi 20 százalék közszolgálati tartalom sugárzását vállalta, vagy korábban részt vett a televíziós közéleti magazin-, illetve hír- és kulturális magazinműsorok gyártását finanszírozó pályázaton.

Az egy beruházásra elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 8 millió Ft. A pályázatot az eljárás első fordulójában a felhívás kibocsátásának napjától 2013. május 9-ig lehet benyújtani, ezt követően pedig havonta folyamatosan, minden hónap első csütörtökéig.

A pályázati felhívás részleteiről, a beruházással érintett műszaki berendezések és eszközök teljes köréről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

(mmonline)


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat digitális átállás helyi tv Médiatanács DVB-T

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr205252128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása