Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

NatGeo augusztusi ajánló

2013.07.18. 11:39 MinDig TV Extra


Majomszabásúak

Az emberek és a majmok valóban azonos módon flörtölnek és vadásznak szexpartnerre? Amikor két férfi először találkozik, tényleg olyan, mintha két dominanciaharcot vívó csimpánzt látnánk? És a cukorkát titokban elcsenő gyerekek viselkedésjegyei valóban a domináns hímjüket megtéveszteni próbáló majmokéit idézik? Az emberek és a majmok útja hatmillió évvel ezelőtt kettéágazott, ám azóta hiába fejlődtünk rengeteget, a jelek szerint az „ős-majom” azóta is valamennyiünk mélyén ott rejtezik…


A National Geographic Channel Majomszabásúak című műsora az állatvilágban igyekszik magyarázatot találni az emberi interakciókra és társadalmi viselkedésmintákra – okkal, hisz a legújabb kutatások szerint nemcsak a genetikai állományunk egyezik meg 98%-ban a legközelebbi majom-rokonainkéval, de a legalapvetőbb velünk született ösztöneink is a közös múltban gyökereznek… A meghökkentő tényekre rávilágító háromrészes sorozat humoros kísérletek, természetfilm-részletek, rejtett kamerás felvételek és szakértői magyarázatok segítségével bizonyítja be, hogy a hatalomért, a territóriumért és a szexért folytatott küzdelmek terén semmivel se vagyunk különbek az általunk lenézett majmoknál…
Augusztus 25-től vasárnaponként 21.00-kor

Bevetések hősei

Amikor egy katona megsérül és az életben maradásra elegendő idő rohamosan fogy, az Egyesült Államok Légierejének egyik elit alakulata életét kockáztatva siet a segítségére. Bárhol a világon lehet rájuk számítani, ha amerikai katonákat kell menteni. Ezek a katona-orvosok és helikoptereik a legnagyobb ütközetek közepébe is berepülnek, hogy kimentsék a sokszor végzetes sebesülést szerzett harcosokat. De nem csupán katonák ők. Hősök, akiknek sok száz, ezer katona köszönheti az életét. Most, a történelem során először, az Egyesült Államok Légiereje beengedi sorai közé a NatGeo forgatócsoportját, hogy bevetés közben készítsenek felvételeket ezekről a mind katonailag, mind orvosilag magasan képzett férfiakról. Csatlakozzanak hát önök is a korábban már a díjnyertes Restrepo című dokumentumfilmből is megismert mentőangyalokhoz ezen a négyhónapos embertpróbáló bevetésen Kandahar frontvonalán.
Augusztus 20-tól keddenként 21.00-kor

Horgászok Ásza

„Ki a horgászok ásza??” Az izgalmas sorozatban ezt igyekeznek eldönteni a világ különböző régióinak legjobb, legtapasztaltabb és leghíresebb halfogói – az előzetes papírforma azonban ennek a különleges erőpróbának az esetében semmit se jelent, hisz a versenyzőknek nemcsak otthon, de idegenben, egzotikus környezetben, a jól ismert hazai vizektől és halaktól több ezer kilométerre is bizonyítaniuk kell. Valamennyi epizódban három horgász méri össze a tudását – három különböző expedíció során, három eltérő helyszínen, három különböző technikával. Mindig más a házigazda; ő elvileg előnyt élvez, hisz ő ismeri a legjobban a helyi vizeket, neki vannak a kisujjában a kifogandó halak szokásait, ő szívta magába már az anyatejjel az adott tájon leghatékonyabb horgászmódszereket. A vendégek azonban nem hiába a világ legjobbjai: előfordul, hogy veszélyesen megszorítják a házigazdát a kifogott halak mérete vagy száma terén, dicsőséget aratva saját maguk, nemzetük és horgászkultúrájuk számára.
Augusztus 7-től szerdánként 21.00-kor

A rettegés hullámain

Melyek a világ legfélelmetesebb, leghajmeresztőbb hullámvasútjai? És milyen technológia tette lehetővé a megépítésüket? A filmben ezt kutatja az örökké adrenalinszomjas Neil Cole, aki nemcsak kérdez és magyaráz, de fel is ül valamennyi égbe repítő masinára.
Bemutató: augusztus 11-én 21.00-kor

Gyáróriások: Corona

A Corona Mexikó legnépszerűbb söre, mely iránt az igény egyszerűen kielégíthetetlen. Ahhoz, hogy a megrendeléseket teljesíteni tudják, a Grupo Modelo gyárnak naponta nem kevesebb mint 20 millió üveg sört kell főznie, palackoznia és az ország és a világ minden szeglete felé útnak indítania. Vajon miként lehetséges ez a bravúr? A filmben látogasson el a mexikói Zacatecas-ba, a világ egyik legnagyobb sörgyárába!
Bemutató: augusztus 2-án 18.00-kor

Guangxi rejtélyes barlangjai

A délkelet-kínai Guanxi tartomány mészkővidéke lenyűgöző természeti csodákat rejteget: gigantikus, függőleges falú víznyelőket, melyek oly hatalmasak, hogy a mélyükön egész erdőségek tenyésznek, s oly megközelíthetetlenek, hogy sokuk alján még nem járt ember. Vajon miként alakulnak ki ezek a drámai szépségű, több száz méter átmérőjű és mélységű „lyukak”? A filmben Dr. Darryl Granger geológusprofesszor Kínába utazik, hogy társaival a mélybe aláereszkedve megfejtse a tiankengek titkát.
Bemutató: augusztus 10-én 20.00-kor

Náci vallomások

1939-ben a brit titkosszolgálat egy London melletti kúriát börtönné alakított a fogságba ejtett német tisztek számára. A cellákat kivétel nélkül bepoloskázták, így ma, közel hetven évvel a második világháború befejeződése után, a foglyok valamennyi beszélgetése visszahallgatható! A filmben a hangfelvételek segítségével autentikusabb képet alkothatunk a náci rezsim gondolatvilágáról, mint valaha.
Bemutató: augusztus 4-én 21.00-kor


Megérinteni a sárkányt

Chito, a krokodilsámán állítólag csodás dolgokra képes: úgy úszik Pocho nevű krokodiljával, sőt lovagol is rajta, hogy semmi bántódása nem esik, a félelmetes ragadozó szemmel láthatólag a legjobb barátjaként tekint rá. Vajon igazak ezek a történetek? Egy vadon élő krokodil valóban képes lehet mély érzelmi kötődést kialakítani egy emberrel? A filmben Roger Horrocks felkutatja Chitót a közép-amerikai esőerdő közepén, hogy kifaggassa titkairól.
Bemutató: augusztus 10-én 19.00-kor

Oknyomozók Amerikában

Milyen az élet a leghírhedtebb hollywoodi hajléktalankolóniában? Hogyan tesznek szert a gengszterek a fegyvereikre? Van-e esélye a hatóságoknak a szintetikus drogok visszaszorítására? És: valóban léteznek szellemek?? A National Geographic Channel OKNYOMOZÓK AMERIKÁBAN című sorozatában a neves újságíró házaspár, Mariana van Zeller és Darren Foster az amerikai társadalom félhomályos, sokszor veszélyes, a többség által messze elkerült oldalára vezet izgalmas oknyomozó expedíciókat.
Augusztus 25-től vasárnaponként 21.00-kor


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány természet national geographic channel alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr375413066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása