Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A baszk focista harcos, verekedős

2013.09.17. 16:25 MinDig TV Extra


Fieszta spanyol labdarúgó magazin | Sport1 19:00

A baszk kirakatcsapat, az Athletic Bilbao egyik vezéregyénisége, Andoni Iraola exkluzív interjút adott Lezamában, a csapat főhadiszállásán Farkas Norbertnek, a Sport TV utazó riporterének. Természetesen a baszk öntudat is szóba került.


Fotó: EUROPRESS/AFP


Tegnap avatták fel az Athletic Bilbao új, közel 55 ezer néző befogadására alkalmas arénáját, az új San Mamés stadiont. A premieren a baszkok 3-2-re legyőzték a Celta Vigót, a találkozón az Athletic egyik legnagyobb sztárja, Andoni Iraola is betalált. A spanyol válogatott hátvéd nem is olyan régen exkluzív interjút adott a Sport TV-nek.  A beszélgetés során megkerülhetetlen téma volt, hogy az ismert baszk játékos gondolkozott-e már valaha azon, hogy elhagyja klubját. „Boldog vagyok, hogy az Athletic játékosa lehetek. A szerencse fia vagyok.  A kezdetektől fogva az Athletic Bilbaóban játszom, ide tartozom. Nagyon büszke vagyok a Bilbaóra, ennél ideálisabb helyet nem tudok elképzelni egy futballista számára. Az Athletic életérzés csak rá jellemző jegyekkel bír, amit sehol máshol nem találsz meg, nagy büszkeség számomra, hogy itt játszhatok – árulta el Farkas Norbertnek, és azt is hozzátette, hiába keresné a Barcelona vagy a Real Madrid. – Számomra sokkal fontosabb kupát nyerni a Bilbaóval, mint esetleg más csapattal. Ez rendkívüli érzés.”

Felvetődik a kérdés, vajon kihasználják-e azt, hogy a keret minden tagja beszél baszkul. „Szögleteknél, szabadrúgásoknál gyakran szólunk egymáshoz baszkul. Még szép, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget – vallotta be Iraola, aki azt is elmondta, milyenek a baszk labdarúgók. – A baszk labdarúgó harcos, verekedős, a szó nemes értelmében, egy picit olyan, mint a brit labdarúgó. Egy baszk játékos nagyon szépen vegyíti az angol és a spanyol futballistára jellemző tulajdonságokat. Most tegyél egymás mellé tizenegy ilyen típusú játékost, és választ kapsz arra a kérdésre, hogy milyen is valójában egy baszk futballcsapat.”

Azzal ő is tisztában van, hogy jelenleg még az olyan nagycsapatok, mint a Bilbao vagy a Valencia sem tudnak versenybe szállni a két sztárcsapattal, a Barcelonával és a Real Madriddal. Beismeri, az ő generációja nem tudott kupát nyerni, de bizakodóan tekint a jövőbe. „Nem mondtunk le az álmainkról, és biztos vagyok benne, hogy azok a srácok, akik itt nevelkednek nálunk, szintén arra készülnek, hogy fel tudjanak mutatni valamit az Athletic Bilbao mezében” – mondta el reményeit a jobbhátvéd.

A Galatasaray–Real Madrid BL-mérkőzés előtt 19 órakor kezdődő Fiesztában – ahol az interjú teljes egészében látható lesz – szerepel majd a téma szakértője dr. Váczi Mariann, sportantropológus-szociológus is, akinek egyik legfőbb kutatási területe a baszk öntudat és az Athletic Bilbao arra gyakorolt hatása.

(Sport TV)




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: magazin spanyol labdarúgó Athletic Sport1 Fieszta Bilbao

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr925520862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása