Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Nem állt le a digitális átállás

2013.10.03. 12:55 MinDig TV Extra


Eddig 140 ezer ember igényelte állami támogatás keretében a földfelszíni digitális televízióadások vételéhez szükséges vevőeszközöket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által megkeresett 475 ezerből.

Karl Károly a digitális átállással kapcsolatos tájékoztatón beszámolt arról, hogy a beltéri vevőegységek, más néven set-top-boxok és az antennák, illetve a műholdas vételre alkalmas vevőegységek beszerelése folyamatos, szakembereik az első körben 55 ezer, a másodikban eddig 50 ezer rászoruló háztartásában teremtették meg a digitális televíziózás lehetőségét.


A digitális átállás második üteme október 31-én zárul. Ebben a fázisban Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megszűnik az analóg tévéadások sugárzása.

Az osztályvezető hangsúlyozta, ugyan az országos felmérés a nyáron véget ért, a rászorulók az október 31-ei lekapcsolás után még harminc napig benyújthatják igénylésüket.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere közölte: hogy Baranyában mintegy 23 ezer szociálisan rászorulóból mintegy 4400 fordult a hírközlési hatósághoz segítségért, és már több mint 3 ezren élvezhetik a digitális televíziózás előnyeit.

Sásdiné Richter Rita, az NMHH kommunikációs munkatársa arról beszélt, hogy az átállásnak köszönhetően a nézők a korábbinál sokkal jobb kép- és hangminőségben foghatják a digitális adásokat. Elmondta, ahhoz, hogy Baranyában a lehető legtöbb emberhez jusson el a digitális földfelszíni jel, két új átjátszóadó is épül.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tévéadók áthangolására Baranya esetében november 12-én 8 és 16 óra, valamint 13-án 10 és 16 óra között kerül sor. Ekkor nem lesznek foghatók a földfelszíni sugárzású televíziós adások.

(mediainfo.hu)




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: digitális digitális átállás NMHH MinDig TV Extra DVB-T

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr495549045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása