Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Hány PET palack lehet megemelni egy tankot?

2013.10.30. 08:39 MinDig TV Extra


Október 31. csütörtök 21:00 | Spektrum TV

Hartlein Károly és csapata kemény munkába fogott: 90 darab PET palackot töltöttek meg szárazjéggel, hogy megmutassák, mire képes a fizikában a nyomás törvénye. A műveletet nehezítette, hogy a laposra préselt palackok egy háborús veterán tank alatt foglaltak helyet. A szárazjég darabkák azonban a környezet hőjétől felmelegedtek, és a belőlük keletkezett szén-dioxid gáz nyomására a palackok újra felvették eredeti alakjukat, megemelve a hatalmas páncélost.


Vályi István műsorvezető a sikerektől felbuzdulva arra vetemedett, hogy önállóan mutasson be egy kísérletet a fizikusok háta mögött. Egy speciális rezsón, forrásban lévő vízbe dobott bele néhány öngyújtót, amivel valóban látványos eredményt ért el… A kirobbanó – és meglehetősen hangos – siker hatására Károlyéknak is el kellett ismerniük a kolléga teljesítményét. Mindez azonban még nem volt elég, kiderült az is, hogy akár egy pumpával is fel lehet törni lakatot, egy kis folyékony nitrogénnel még lufit is aszalhatunk, ami – szó szerint – emberi bioenergia hatására képes újra felvenni eredeti alakját. A műsor stílszerűen egy brutális kísérlettel zárult, Károly és csapata ugyanis kipróbálta, hogyan lehet preparált kuktában főtt kukoricát előállítani.




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat MinDig TV Extra Spektrum TV Brutális fizika

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr845605846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása