Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Különleges sorozat indul a 20. születésnapját ünneplő Spektrumon

2015.02.27. 17:18 MinDig TV Extra


Vajon megjósolhatóak jövőbeli cselekedeteink? Kiszámítható lenne viselkedésünk?

Ezt kutatja a Spektrum új műsora, a „Villanások”, amelyet február 27-én mutat be, este 20:30 órakor. Főszereplője a Prima Primissima-díjas Barabási-Albert László.

Tudja, hogy szomszédja mikor és melyik műsort nézi meg legközelebb a tévében? És vajon merre megyünk holnap délelőtt, vagy milyen lesz a forgalom egy kisvárosban három nap múlva, amikor épp arrafelé autózunk? Talán meglepő, de megválaszolhatóak mára a kérdések.

A „Villanások” című új műsorból kiderül, hogy a legtöbben átlagosan napi 3 km-es körzetben mozgunk. Leggyakrabban az otthonunk és a munkahelyünk között ingázunk, online tevékenységünket is egy bizonyos rutin szerint végezzük.  De Barabási azt is bemutatja, hol van az a pont, ahol az emberi spontaneitás véget ér, és elkezdődik a kiszámíthatóság. A világhírű kutató szerint jövőnk – legyünk bármennyire is különbözőek – megjósolható: cselekedeteink 93 százalékos pontossággal megjósolhatók. Míg a múltban személyes információinkat jogok és tűzfalak védték, jövőnket egyre inkább e-lábnyomunk összetett algoritmusa határozza meg. Viselkedésünk kiszámítható, hiszen több tevékenységünk jókora részét rögzítik, és ez egyre inkább mérhető.

Hogyan jósolható meg jövőnk tudományos mérések alapján? Vajon van más választásunk privát szféránk megőrzéséhez, mint az, hogy egy lakatlan szigetre költözzünk?

Bemutató: február 27, 20:30
További részek: március 6, 13, 21, 20:30

A Spektrum TV elérhető a MinDig TV Extra alapcsomagjában!

Szólj hozzá!

Címkék: Spektrum MinDig TV Extra Barabási-Albert László Villanások

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr647225777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása