Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Molto pavane - Erkel és Mahler

2015.07.28. 18:00 MinDig TV Extra

Tévéjáték az Erkel Színház előadása alapján
22:30 Duna TV

Erkel Ferenc idős korára elvesztette befolyását az általa alapított Operaházban, itt a változás ideje. A vezetés meghívja az akkor még csak szakmai körökben ismert zeneszerzőt, Mahlert, hogy vállalja el az Operaház vezetését. Erkel csalódottan és dühösen vonul vissza gyulai házába, hiszen ha ő nem is, de valamelyik fia részére ki szerette volna járni ezt az állást. Úgy érzi, ellopták tőle, amit alkotott. Mahler megérkezik a fővárosba, és első útja az elkeseredett Erkelhez vezet, Gyulára. Szemtől szembe akarja tisztázni kettejük viszonyát és a helyzetet. Meg is jelenik Erkelnél, és kettejük találkozásával elindul egy generáció-váltás problémájának minden vetülete vad és szenvedélyes formában. Mindkét ember művész, zseniális művész, tehát érzelmeik vezetik őket elsősorban, és nagy akadályok legyőzése után találják csak meg a közös hangot. Ez a közös hang természetesen a zene.
Kettejük párharca közben nem csak róluk tudunk meg sok mindent, hanem az adott korszak Magyarországáról, az Operaház helyzetéről, az alapítás körülményeiről. És mindenféle művészet-állami irányítás közötti általános feszültségekről. A nagyközönség megismerheti Erkel Ferenc életének jellegzetes állomásait, személyiségét, gondolatait, álmait.

erkel_mahler.jpg

rendező:
Pozsgai Zsolt
forgatókönyvíró:
Pozsgai Zsolt
operatőr:
Romet Róbert
Halla Gábor
 
szereplő(k):
Erkel Ferenc
Incze József
Gusztáv Mahler
Varga Ádám

A Duna TV csatorna elérhető a MinDig Tv ingyenes, kódolatlan csatornái között.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kódolatlan Duna TV Mindig TV Erkel színház

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr47660512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása