Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Da Vinci Learning: Decemberben fókuszban a klímaváltozás!

2015.11.27. 10:53 MinDig TV Extra


Bolygónk kétség kívül melegszik. A tengerszint 20 cm és egy méter között emelkedik meg a következő száz évben. A következmények beláthatatlanok.

Az emberi "fejlődés" nagy mennyiségű káros gázokat juttat a levegőbe, amit az olaj, a földgáz és a szén elégetése okoz. Utódaink megismerik majd a jégkorszakot?

muanyag.jpg
Napjainkban a termelés a környezetünk kárára történik. egyedül Európa két és félszer több erőforrást használ, mint amit a bolygó újra tud termelni. Az ipar a káros gázkibocsátás egyharmadáért felel, miközben sokkal több termék végzi a szemétben mint valaha. Számos kutató a holnap gyárának technológiáját keresi - nagyobb hatékonyság, megújuló energiák, bioalapú ipar, zéró emisszió.

Hogyan helyettesítik majd a megújuló energiák a szenet? Milyenek az ökointelligens termékek? Hogy fog kinézni egy fenntartható ipari és munkakörnyezet?

klima.jpg
Idén decemberben Franciaországban rendezik a valaha volt legnagyobb klímakonferenciát. Az elvárások nem kicsik: a terv, hogy most először létrehozzanak egy egyetemes jogi és társadalmi szerződést, mely hatékonyan szabályozná a klímaváltozást, és egy alacsony szénkibocsátású korszak felé vezetne. A globális felmelegedés nem lehet több, mint 2 celcius fok.

Hogyan jutottunk idáig? Mik az éghajlatváltozás okai? Hogyan befolyásolja ez az állatokat, a bolygó egészét és az emberiséget? Mik lennének a megoldások, hogy elkerüljük a természeti és társadalmi katasztrófát?

A Da Vinci Learning csatorna elérhető a MinDig TV Extra családi csomagjában!

Szólj hozzá!

Címkék: globális felmelegedés klímaváltozás családi csomag Da Vinci Learning

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr558118248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása