Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

APOKALIPSZIS: A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ

2011.10.26. 11:29 MinDig TV Extra


Október 26-án, szerdán 21:00-kor National Geographic Channel

Titkosítás alól feloldott, színessé tett, helyreállított archív felvételek a 2. világháborúról – úgy, mint még soha.


Amikor Párizs lakói 1940 júniusában otthonuk és városuk elhagyására kényszerültek, amatőr filmesek a pillanat jelentőségét felismerve megörökítették az utcákon hosszú sorokban, legfontosabb ingóságaikkal megrakodva vonuló családok ezreit.


Amikor az 57 éjszakán át tartó német bombázás szüneteiben a londoniak felmerészkedtek az óvóhelyekről, hogy megnézzék, hogy a legutóbbi támadás után mi maradt az utcájukból, egyesek bekapcsolt kamerával a kézben botorkáltak a mindent eltorlaszoló romok között... És amikor a német hadsereg Oroszország - akkor Szovjetunió - mély sarában és havában Moszkva felé vonszolta magát, azok a katonák, akiknek nemcsak eszközük, de erejük is volt hozzá, 8 milliméteres felvevőgépükkel filmre vették emberfeletti erőfeszítéseiket... Az ilyen és ehhez hasonló felvételek azonban soha nem kerültek a nézők elé, mert nem illettek bele abba a képbe, amit a korabeli hatóságok a háborúról közvetíteni szerettek volna a civil lakosság felé. Így hát e "provokatív" és sokszor valóban felkavaró dokumentumok szupertitkosnak nyilváníttattak, és különféle raktárak mélyére száműzve feledésbe merültek.

Néhány magángyűjtő és levéltáros erőfeszítéseinek hála azonban e felbecsülhetetlen értékű és érdekességű kordokumentumok a közelmúltban hosszú kerülőút után mégis értő kezekbe kerültek.

Részletek a National Geographic Channel oldalán >>


mindig tv extra

Szólj hozzá!

Címkék: csatorna második világháború national geographic channel mindigtvextra

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr463330897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása