Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Skandinávia csodái a Nat Geón

2012.01.15. 08:04 MinDig TV Extra


Február 7-től keddenként 22.00-kor


A Nat Geo lassú folyású, álomszép, a természet apró rezdüléseire figyelő új sorozata Skandináviába, Európa egyik utolsó vadonjába kalauzol varázslatos felvételek segítségével.


FENN A CSODÁS ÉSZAKON


A sarkvidéki tavasz fokozatos, folyton visszakozó, alig észrevehető beköszöntétől az elemekkel és a riválisokkal vívott elkeseredett élet-halál harcokig legyen tanúja az észak-európai élővilág legszebb, legdrámaibb és legnehezebben kifürkészhető pillanatainak!

Miként „öltözik át” a táj a tavasz beköszöntével Skandináviában, és milyen új kihívásokat hoz az újrakezdés az itteni állatok számára – melyek épp’ hogy túlélték a telet? A tundrán miféle szárazföldi és vízi fajok dacolnak az elemekkel, és milyen stratégiákat vetnek be a túlélés érdekében? És miként lehet alkalmazkodni egy olyan szélsőséges, kétarcú világhoz, ahol a hosszú, sötét teleket verőfényes, éjféli napos nyarak követik... ahol az évi hőingás az ötven Celsius fokot is meghaladja... és ahol a fjordos partok sziklafalainak tetején fészkelő madarak a szó szoros és átvitt értelmében is a lét peremén táncolnak? A Nat Geo gyönyörű, érzékeny sorozatában lesse meg Skandinávia legszebb, legdrámaibb és legnehezebben kifürkészhető pillanatait!

Február 7-től keddenként 22.00-kor

Az epizódok tartalmából:


Újjászületés
A Skandináviát hosszú hónapok óta fogságában tartó tél lassan enged szorításából: a sarkvidéki szelek immár kevésbé metszőek, a nappalok mind többet harapnak ki a rövidülő éjszakákból, a felszakadozó hótakaró alól egy vadonatúj, üdezöld világ képe kezd kibontakozni. A nyár azonban még távol van, a korán érkezők számára a túlélésért vívott igazi harc csak most kezdődik...


Túlélni a tundrát
Skandinávia legtávolabbi, legészakabbi részén egy hatalmas fátlan vadon nyújtózik a végtelenbe: a sarkvidéki tundra, ahol az év nagy részében csak ritkán kúszik fagypont fölé a hőmérséklet, és ahol azt gondolnánk, hogy egyetlen növény- és állatfaj se próbálkozik meg a fennmaradással. Az élővilág legkülönfélébb mérerű és életmódú képviselői azonban ezen a zord tájon is jelen vannak, hol rejtett, hol látványos csatákat vívva az elemekkel és egymással...


A lét peremén
Skandinávia partvonala, a jég vájta öblöknek és fjordoknak köszönhetően, sok ezer kilométer hosszan kanyarog az őt ostromló tenger és a lábukat a hullámokig lelógató hegyek szorításában. A megpróbáló, vég nélküli változások birodalma ez, ahol az állatok – a szó szoros értelmében – a peremen, a lét és a nemlét határán élik küzdelmes életüket...


Szélsőségek hazája
Skandinávia tele van kihívásokkal – ezen a könyörtelen, szeszélyes vidéken csak az képes életben maradni, aki felkészült a meglepetésekre és a szélsőségekre. De ez a táj végtelenül igazságos és kompenzáló is egyúttal: a hosszú, sötét teleket világos, éjféli napos nyarak követik, a metsző szelek tavaszi elültével gyakran perzselővé válik a napsütés, és a mostoha klimatikus viszonyokat varázslatos szépségükkel igyekeznek feledtetni a meredek falú fjordok, szélverte fellápok és gleccser táplálta patakok.


mindig tv extra

Szólj hozzá!

Címkék: skandinávia csatorna national geographic channel mindigtvextra műsorcsomag alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr383548041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása