Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Drognyomozók

2012.01.21. 09:29 MinDig TV Extra


Január 23-án, hétfőn 22:00-kor - National Geographic Channel

A kábítószer-kereskedelem a világ egyik legjövedelmezőbb - és egyúttal legigazságtalanabb - "biznisze", melyben aki nyer, sokat nyer, aki veszít, mindent veszít. De hogyan működik ez a sokat szidott, a hatóságok által mégis többnyire tehetetlenül szemlélt üzletág? Lehetséges valaha véget vetni neki? Vagy legalább keretek közé szorítani? És milyen hatással vannak a különböző kábítószerek a használóikra?

drog
A kábítószer-kereskedelem a világ egyik legjövedelmezőbb - és egyúttal legigazságtalanabb - "biznisze"


A nyers hangvételű, tényekre szorítkozó oknyomozó sorozat 360 fokos körképet ad négy széles körben elterjedt kábítószerről, a kokainról, a metamfetaminról, a heroinról és a marihuánáról. Az epizódok valamennyi drog esetében elénk tárják a használatához és előállításához vezető társadalmi tényezőket, valamint exkluzív interjúkat mutatnak be az üzletág legfontosabb szereplőivel: kereskedőkkel, farmerekkel, fogyasztókkal, valamint az ellenük harcoló rendőrökkel és orvosokkal. Valamennyi kábítószer esetében részletes képet kapunk a drog teljes életciklusáról, az alapanyag megtermesztésétől kezdve egészen az értékesítésig és hatásuk az emberi szervezetben való kifejtéséig.

drog
A sorozat segítségével próbálkozzon meg azzal, ami eddig még senkinek se sikerült: feltérképezni és megismerni a legelterjedtebb és legpusztítóbb kábítószerek terjesztő hálózatait, valamint az őket a háttérből működtető személyeket. Tartson ön is stábunkkal Kolumbia kokafarmerei, Afganisztán heroincsempészei és Jamaica marihuánatermesztői közé, és kövesse nyomon a "szerek" útját a megközelíthetetlen termőhelyektől a félhomályos laboratóriumokon át egészen a fogyasztókig és a razziákat szervező rendőrörsökig!

Epizódok

Drog-nyomozók: Heroin
    A heroint a világ legpusztítóbb kábítószereként tartják számon a szakemberek, az ellene folytatott egyre elkeseredettebb és szervezettebb harc egyelőre mégis szélmalomharcnak tűnik. Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy a veszélyes drog országok és kontinensek közötti vándorlását a film készítőinek se sikerült megállítaniuk – nyomon követni és szemléletesen bemutatni azonban igen. A történet az afganisztáni mákföldektől az iráni határnál működö laboratóriumokon és a chicagói bűntanyákon át egészen egy New Jersey-i elosztóközpontig nyúlik…

Drog-nyomozók: Metamfetamin
    A metamfetamint nem véletlenül nevezik a “sátán kábítószerének”: Észak-Amerikát és Ázsia nagy részét maga alá gyűrve megállíthatatlanul terjed, s amerre elhalad, halált és pusztulást hagy maga mögött. A filmben drogbárók és piti dílerek, betegeket gyógyító orvosok és terjesztőket üldöző ügynökök beszélnek a szer kereskedelméről és hatásmechanizmusáról.

Drog-nyomozók: Kokain

    A kokain erejét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy – becslések szerint – közel százmilliárd dollárt mozgat meg évente, s mintegy kétmillió embert foglalkoztat világszerte. A szer egyesek számára a gazdagság, mások számára viszont a testi és lelki nyomor forrása: míg néhány kereskedőt dúsgazdaggá tesz, pár ezer kokafarmer és díler számára pedig tisztes megélhetést nyújt, használók tízezreinek az egzisztenciája, sőt az élete megy rá a tőle való függésre. Az epizódban Kolumbiától Mexikón és Miamin keresztül egészen Londonig jutunk a kokain nyomában járva.

Drog-nyomozók: Kannabisz
    A kannabisz a legelterjedtebb kábítószer a világon, s mint ilyen, élesen megosztja a közvéleményt – hisz míg a vadkender egyesek számára az “ördög füve”, mások szerint ártalmatlan, sőt jótékony hatású gyógynövény. És úgy úgy tűnik, a harcban ez utóbbiak állnak győzelemre: a kannabisznak ugyanis sok országban ma már legális a kereskedelme, mely dollárd-milliárdokat hoz egyeseknek. Mi is hát valójában a kannabisz, és milyen jövő áll előtte?

Drog-nyomozók: Crack
    A szintetikusan előállított crack kokain a kábítószerdílerek álma: olcsó, intenzív élményt biztosít és rövid idő alatt függőséget okoz – nem csoda hát, hogy ehhez a droghoz kapcsolódik a legtöbb erőszak és bűneset a világon. A filmben a crack-üzlet valamennyi jellegzetes szereplőjével találkozunk: többek közt az Andok keleti lejtőin tevékenykedő kokacserje-termesztőkkel; a limai szegénynegyedek utcagyerekeivel; chicagói crack-dílerekkel és -függőkkel; valamint egy dél-floridai kábítószerellenes bevetési egység tagjaival.

Január 23-án, hétfőn 22:00-kor - National Geographic Channel


mindig tv extra

Szólj hozzá!

Címkék: kokain crack heroin kannabisz metamfetamin national geographic channel drognyomozók

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr933610531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása