Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

London felé félúton

2012.04.06. 15:15 MinDig TV Extra


A hét végén a svédországi Göteborgban a magyar férfi kézilabda-válogatott részvételével kerül sor a négycsapatos olimpiai selejtezőre, mely viadal valamennyi összecsapását közvetítjük!



Az év eddigi legfontosabb válogatott megmérettetése vár a magyar férfi kézilabda-válogatottra, amely péntektől vasárnapig a svédországi Göteborgban próbálja meg kiharcolni az olimpiai részvétel jogát.


Mocsai Lajos együttese sorrendben Macedónia, Brazília és a házigazda Svédország ellen lép pályára, és amennyiben az első két hely valamelyikén végez a négycsapatos viadalon, már a hazaút során megválthatja a jegyét a szigetországi nyári játékokra.

- Egy sportember életében az olimpia talán a legnagyobb dolog, ezért óriási ambícióval, rendkívül motiváltan készülünk a selejtezőre. Ilyés Ferenc sajnálatos sérülése nehézség, hiszen a csapat kapitánya kényszerül kihagyni a göteborgi tornát, aki egyben a védelem tengelye is, és éppen a macedónok legjobbja, Kiril Lazarov elleni védő, de így még összetartóbban, még inkább összeszorított fogakkal kell küzdenünk. Feri elbúcsúzik a csapattól kedden személyesen is, ez is jelzi, milyen homogén közösség a magyar válogatott. Felmerült többekben, hogy sérülten is utazzon ki velünk Göteborgba, de sajnos nincs szállítható állapotban. Ami az ellenfeleket illeti, a házigazda svédek rendezőként természetesen esélyesek a kvalifikációra, a macedónok a magyar válogatott előtt végeztek a januári Európa-bajnokságon, míg a brazilok szokatlan stílusban kézilabdáznak. Rendkívüli értéke lenne, ha a szárazföldi csapatok közül egyedüliként a magyar férfi kézilabda-válogatott ott lehetne a londoni olimpián. A célunk természetesen, hogy ott lehessünk az ötkarikás játékokon, és a magyar válogatott rendkívüli összetartással, igazi sportemberként mindent megtesz majd a kvalifikáció kiharcolása érdekében. Tudjuk, hogy egy egész ország figyel majd ránk, igyekszünk megfelelni minden magyar ember és természetesen a saját elvárásainknak is– mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A korábban megnevezett 19 fős keretből a Franciaországban légióskodó Nagy Kornél és a Gyöngyös elleni zártkapus felkészülési mérkőzésen külsőboka-törést szenvedett Ilyés Ferenc maradt ki. Az MKB Veszprém klasszisát már meg is operálták, és a londoni ötkarikás játékokra teljesen felépülhet. Távollétében Fazekas Nándor örökölte meg a válogatott csapatkapitányi posztját, helyettese pedig Zubai Szabolcs lesz. A tornára egyébként 16 játékos nevezhető, de a háromnapos megmérettetés során a kapitányoknak két játékos cseréjére nyílik lehetőségük. A magyar válogatott április 4-én, szerdán utazott el Göteborgba.

Csatornánk, mint a sportág elkötelezett híve, a viadal valamennyi mérkőzését közvetíti. Tartsanak velünk!

A magyar válogatott 18 fős kerete

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt, német)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick-Szeged)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: Katzirz Dávid (Csurgói KK), Pérez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick-Szeged)

A férfi olimpiai selejtező programja:

Április 6., péntek:

14:45 Magyarország-Macedónia SportKlub, felvételről (18:30)
17.00: Svédország–Brazília, SportKlub, ÉLŐ

Április 7., szombat:

13:45 Brazília-Magyarország SportKlub, felvételről (17:30)
16.00: Macedónia–Svédország, SportKlub, ÉLŐ

Április 8., vasárnap:

14:45 Brazília-Macedónia SportKlub, ÉLŐ
17:00 Svédország-Magyarország SportKlub, felvételről (20:15)

(Sportklubtv)


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sport kézilabda sportklub mindigtvextra alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr854368005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása