Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Oszama Bin Laden utolsó napjai

2012.04.12. 07:25 MinDig TV Extra


A NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL KÜLÖNKIADÁSÁBAN PETER BERGEN ÚJSÁGÍRÓ KINYOMOZZA, HOGY MIKÉNT TELTEK

Oszama Bin Laden utolsó napjai

ÉS HOGY MIKÉNT SIKERÜLT AMERIKÁNAK A LEGKERESETTEBB TERRORISTA NYOMÁRA JUTNIA


A filmben többek közt bepillantást kapunk a fedett akció kulisszái mögé, és megtudjuk a CIA igazgatójától, hogy a NATO afganisztáni főhadiszállásán ő volt az egyetlen ember, aki tudott a készülő rajtaütésről.


Bemutató: 2012. május 2-án, szerdán este 10-kor


Amikor Amerika egy szupertitkos misszió keretében végez első számú ellenségével, kérdések egész özöne merül fel a téma iránt érdeklődőkben: Miként sikerült a hírszerzésnek megtalálnia a közel egy évtizeden át sikeresen bujkáló Oszama bin Ladent? Miért nem tűnt fel senkinek a terroristavezér rejtekhelye alig néhány száz méterre Pakisztán legrangosabb katonai akadémiájától? Miként folytak bin Laden mindennapjai az erődítményszerű házban? És: ahogy sokan feltételezik, képes lehetett Oszama merényleteket kitervelni és irányítani búvóhelyéről?


A National Geographic Channel különkiadásában Peter Bergen – a híres újságíró, akinek bin Laden annak idején először beszélt a nyugat ellen megindítandó háborújáról – a pakisztáni Abbottabadba utazik, hogy CIA-ügynökök, kormányzati tisztségviselők, pakisztáni hírszerzők, bin Laden egykori szomszédai, a rajtaütés szemtanúi, valamint a búvóhelyül szolgáló épület tervezője meginterjúvolásával személyesen keressen választ a fenti kérdésekre.


David Petraeus, a hadsereg egykori tábornoka – jelenleg a CIA igazgatója – a filmben elmondja, hogy a bin Laden elleni akció olyannyira titkos volt, hogy a NATO afganisztáni főhadiszállásán ő volt az egyetlen ember, aki tudott róla. “Én voltam az egyetlen, akit értesítettek a tervezett rajtaütésről – és engem is csak azért, mert szükség lehetett néhány, az irányításom alatt álló egységre az akcióhoz.” 


A haditengerészet kommandósai “Neptunusz dárdája” fedőnevű misszója a célpont, Oszama bin Laden megsemmisülésével végződött. “Sokan azt hiszik, hogy nagy ünneplés volt, de ez nem futballmérkőzés” – mondja ezzel kapcsolatban Petraeus. “Ez egy professzionális katonai szervezet, mely sikeresen végrehajtott egy rendkívüli missziót.”


Petraeus tábornok mellett sokan mások is megszólalnak a filmben a “belső körökből”: többek közt magas rangú kormányzati tisztviselők, akik beavatnak minket a támadás megtervezésének részleteibe, valamint elmondják, hogy mit éreztek az akció során – például akkor, amikor az egyik Blackhawks helikopter balesetet szenvedett, s már-már úgy tűnt, hogy le kell fújni az akciót; és akkor, amikor a pakisztáni kormány hírét vette a furcsa eseményeknek, és vadászgépeket küldött az ismeretlen támadók megsemmisítésére...

Bemutató: 2012. május 2-án, szerdán este 10-kor
 


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: oszama bin laden national geographic channel mindigtvextra alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr904387275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása