Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Indul a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság

2012.06.08. 13:21 MinDig TV Extra


A Lengyelország-Görögország és az Oroszország-Csehország mérkőzésekkel ma megkezdődnek a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság küzdelmei.


Fotó: EUROPRESS/AFP


Az A-csoport az egyik legkiegyenlítettebb kvartett az Eb-n, nehéz megjósolni, hogy melyik két csapat lesz képes továbbjutni. A lengyel válogatott mellett szól, hogy házigazdaként vesz részt a tornán, de Franciszek Smuda együttese áll a legrosszabb helyen a világranglistán (65.) az A-csoport négy válogatottja közül. Ennek ellenére a lengyelek szövetségi kapitánya tegnap úgy nyilatkozott, hogy a Görögország elleni varsói (képünkön a helyszín, a Nemzeti Stadion) nyitómeccs előtti estén is nyugodtan hajtja majd álomra a fejét, mert bízik a játékosaiban. A hazai pálya előnye mellett a lengyelek elsősorban jó védekezésükre alapoznak (utolsó három felkészülési meccsükön gólt sem kaptak Bosznia-Hercegovina, Portugália és Lettország ellen). A kapuban az az Arsenalban légióskodó Wojciech Szczesny riogatja majd a görög támadókat, aki klubjában rendkívül kiegyensúlyozottan teljesített a bajnoki szezonban. A védelem tehát erős és a német bajnok Borussia Dortmund két ásza, Robert Lewandowski és Jakub Blaszczykowski a támadójátékba is képes minőséget vinni. A gondot az jelentheti a lengyelek számára, hogy megoldják a védekezésből a támadásba való gördülékeny átmenetet.

Az nem újdonság, hogy a védekezéssel a görög válogatottnál sincs probléma. Emlékezetes az együttes 2004-es Eb-tornagyőzelme: azóta is minden focirajongó a fejét fogja, hogy hogyan volt képes egy ennyire védekező futballt játszó együttes kontinenstornát nyerni. Bár már nem a német Otto Rehhagel a szövetségi kapitány, az új szakvezető, a portugál Fernando Santos sem szakított a „jó” szokásokkal: betonvédekezés és veszélyes pontrúgások, ezek lakoznak a görögök fegyvertárában. Akik pedig fanyalognak, azoknak azt üzeni a kapitány: „Ha csak védekezni tudnánk, nem lehetnénk itt az Európa-bajnokságon.” Ebben lehet is valami…

A nap másik mérkőzése az Oroszország-Csehország összecsapás lesz Wroclawban. Az előjelek alapján – és a fogadóirodák szerint is – az orosz válogatott a meccs esélyese. 2008-ban az elődöntőig jutott a szbornaja, de a nagy áttörés azóta sem jött el az orosz válogatott számára. A holland Dick Advocaat által irányított együttes védekezésben szintén nagyon jó, az utolsó négy selejtező mérkőzésen nem kapott gólt. A csapat gerince évek óta együtt van, így ebből a könnyebb csoportból sokan biztosra veszik Arsavinék továbbjutását. Az együttes gyenge pontjának az állóképességet tartották, de ezt javítandó Dick Advocaat egy walesi szakembert, Raymond Verheijent szerződette a csapat mellé. Hogy az ő munkája milyen eredményt hozott, azt este a csehek ellen bizonyíthatják az orosz játékosok.

Milan Baros, Milan Baros – a cseh támadótól várják a megváltást Csehországban, de ez nem valami jó előjel. A Galatasaray támadója 2004-ben Eb-gólkirály volt, azóta azonban nem sok mindent tett le az asztalra. Ráadásul mostanában sérüléssel bajlódik, így az sem biztos, hogy pályára lép az oroszok ellen. A cseh válogatott pótselejtezőn vívta ki az Eb-n való szereplés jogát, és a cseh sajtó abban reménykedik, hogy a Montenegró elleni kettős győzelemből (2-0, 1-0) ki szabad indulni, mert azokon a találkozókon valóban jól tejesített a csapat, nem úgy, mint az azt megelőző selejtezősorozatban. Azóta azonban láthattuk testközelből a cseheket, és nem keltették félelmetes csapat benyomását – ki ne tudná, a magyar válogatott 2-1-re győzött Prágában. Előtte Izraellel játszott felkészülési mérkőzést Michal Bílek együttese semleges pályán, és ott is csak nagy nehezen, a 94. percben szerezték meg a győztes gólt a csehek egy megpattanó lövés után. Hogy Petr Cech és Tomás Rosicky klasszisa elég lesz-e a csehek eredményes szerepléséhez, az nagyban függ majd a két kulcsjátékos formájától.

(Sport TV)

A labdarúgó Európa-bajnokság minden mérkőzését közvetíti a Sport TV. A nyitónapon a Lengyelország-Görögország összecsapás a Sport1-en, az Oroszország-Csehország találkozó pedig a Sport2-n lesz látható 23:00-tól.


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sport sport1 sport2 labdarúgás sportklub európa bajnokság családi műsorcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr674573581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása