Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Irány a bűnügyi labor

2012.06.15. 12:40 MinDig TV Extra


Mikor és hogyan vált a genetika a kriminalisztika egyik legfontosabb segédtudományává? Miről mesélhet egy holttestből előmászó bogár a nyomozóknak? Miként lehet pontos fantomképet készíteni egy olyan emberről, akinek még a nemét is bajos megállapítani a maradványok rossz állapota miatt? A National Geographic Channel

BŰNÜGYI LABOR

új sorozata a kriminalisztika modern segédtudományainak fejlődéstörténetét és módszereit tárja elénk izgalmas esettanulmányok bemutatásával.


Képgaléria >>


A nyomozók mind nagyobb arányban derítik fel a bűnügyeket, s ez nem kis részben a technika és a tudomány fejlődésének köszönhető. A National Geographic új sorozata az igazságügyi (orvos)tudomány egyes ágait, s azok fejlődésének fordulópontjait mutatja be a Smithsonian Természettudományi Múzeum neves  tudósai közreműködésével. Az epizódokban az elméleten és a lebilincselő magyarázatokon kívül a gyakorlat és az akció is tág teret kap – az interjúkon túl többek közt laboratóriumi kísérleteket is láthatunk, melyekkel a szakértők az elmúlt évtizedek leghírhedtebb, ikonikus bűnügyeit oldják meg; lépésről lépésre, a „megtalálhatatlan”, „megállapíthatatlan személyazonosságú” elkövetőkhöz az új módszerekkel nyert információk birtokában lassan, de biztosan közelítve.

A Bűnügyi labor hat része segítségével a tetthelytől a bírósági tárgyalóteremig legyen ott a nyomozási és bizonyítási folyamat valamennyi kulcsmozzanatánál – valamint az igazságügyi orvostudomány fejlődésének valamennyi fordulópontjánál.

Az epizódok tartalmából:

Árulkodó DNS
A genetika akkor vált a kriminalisztika fontos segédtudományává, amikor egy angliai kisvárosban garázdálkodó sorozatgyilkost a DNS-e alapján sikerült azonosítani az 1980-as évek közepén. Milyen változást hozott az új módszer a bűnüldözésben? Ismerje meg az elmúlt 25 év fejlődéstörténetét, valamint azt az eljárást, mely mára jó néhányat rács mögé juttatott a világ legelvetemültebb gyilkosai és erőszaktevői közül!  
Bemutató: 2012. július 31-én, kedden este 10-kor – National Geographic Channel

Toxikológia
Meggyanúsítani valakit egy ember megmérgezésével egy dolog – rá is bizonyítani a bűntényt egy másik. Az epizód az igazságügyi toxikológia tudományágát mutatja be, mely mára a rendőrségi nyomozómunka egyik fontos, megkerülhetetlen elemévé vált.
Bemutató: 2012. augusztus 7-én, kedden este 10-kor – National Geographic Channel

Antropológia
A törvényszéki antropológusoknak egyesek szerint csodálatosan izgalmas, mások szerint gyomorforgató munkájuk van: bomlófélben lévő emberi maradványok alapján megállapítani az áldozat nemét, korát és halála okát – valamint pontos fantomképet rajzolni haláluk előtti arcukról.
Bemutató: 2012. augusztus 14-én, kedden este 10-kor – National Geographic Channel

Ujjlenyomat
Hajunk színe és hossza megváltozhat, súlyunk ingadozhat, arcunk megráncosodhat – az ujjlenyomatunk azonban állandó, és csak ránk jellemző. Ha a nyomozók megtalálják a tetthelyen, perdöntő bizonyíték kerül a rendőrök kezébe.
Bemutató: 2012. augusztus 21-én, kedden este 10-kor – National Geographic Channel

Beszélő rovarok
Amikor nincs emberi szemtanúja egy gyilkosságnak, a nyomozók az állatvilághoz fordulnak segítségért: a holttestet birtokba vevő rovarok és férgek ugyanis számtalan dolgot képesek elárulni – ha nem is az elkövető kilétéről, de a gyilkosság időpontjáról és helyéről mindenképpen.
Bemutató: 2012. augusztus 28-án, kedden este 10-kor – National Geographic Channel

Ballisztika
Milyen fegyverből lőtték ki az áldozat életét kioltó golyót? Honnan, milyen távolságból, milyen szögből lőtt az elkövető? A halált okozó golyót bizonyíthatóan a gyanúsított fegyveréből lőtték ki? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kell válaszolniuk a ballisztikus szakértőknek, akik az utóbbi évtizedekben a bűnügyi nyomozások kulcsfontosságú szereplőivé nőtték ki magukat.
Bemutató: 2012. szeptember


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: csatorna national geographic channel mindigtvextra alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr1004590215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása