Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

VADÁSZNÉPEK - izgalmas dokumentumfilm indul a National Geographic Channelen

2012.07.12. 10:46 MinDig TV Extra

Napjainkra a nyugati életforma rohamos térhódításával a Föld legutolsó vadászó-gyűjtögető népei is az eltűnés szélére kerültek. Ősi, pótolhatatlan, hosszú évezredek során felhalmozott tudásukkal együtt. A National Geographic négyrészes sorozatában a biológus Hayden Turner e különleges társadalmak titkait igyekszik ellesni; a

VADÁSZNÉPEK

izgalmas epizódjaiban legyen ott ön is, amint Hayden – fúvócsővel, dárdával, vagy épp íjpuskával felszerelkezve – Tanzániától a Fűszer-szigetekig veszélyes pitonokkal, tarajos sülökkel, leopárdokkal és elefántokkal veszi fel a harcot!

vadasznepek_sorozat (1).jpg

Néhány tízezer évvel ezelőtt élt ember-elődeink sok tekintetben alapvetően különböztek tőlünk: Ők nem szórakozásból, hanem létfenntartás céljából öltek. Ők nem tanulmányozták áldozataikat, hanem megértették őket. És ők nem a természeti világból éltek, hanem a természeti világban.

Ma már csak kevés helyen élnek efféle ősi tudást hordozó emberek a Földön: például Tanzánia száraz síkjain; Pápua Új-Guinea nehezen megközelíthető hegyvidékein; az Indonéziához tartozó távoli Fűszer-szigeteken; vagy épp Amazónia párás, nehezen lélegző esőerdejében.

A gondolatébresztő sorozatban Hayden Turner e különleges, kihalófélben lévő, múltból itt maradt vadásznépek közé látogat, hogy az utolsó pillanatban ellesse féltve őrzött titkaikat.

vadasznepek_sorozat (2).JPG

Az epizódok tartalmából:

Éles fogak

Látogassanak el Hayden Turnerrel a kameruni esőerdő szívébe, ahol a baka nevű nomád népcsoport éli küzdelmes, izgalmakban bővelkedő hétköznapjait. A bakák vérbeli vadászok, dárdáikkal és íjpuskáikkal az erdő legveszélyesebb állataival is ölre mennek – ha pedig nem sikerül a közelükbe férkőzni, hangutánzó-képességüket hívják segítségül...
Bemutató: 2012. augusztus 4-én, szombaton este 9-kor – National Geographic Channel

Vadásznépek: Harc a túlélésért

Hayden elsőként egy apró csendes-óceáni szigetre, Tannára látogat, ahol a helyi namalok ősi módszereit követve repülőkutyára, vaddisznóra és angolnára vadászik fatetőkön, sűrű bozótosokban és gyorsfolyású patakokban.
Bemutató: 2012. augusztus 11-én, szombaton este 9-kor – National Geographic Channel

vadasznepek_sorozat (3).jpg

Vadásznépek: Halálos lövedék

Hayden Turner úticélja ezúttal Malajzia, ahol megpróbál a helyi jahai népcsoport vadászeszközeire és -módszereire hagyatkozva életben maradni. Nincs könnyű dolga, mert a jahai-ok ragadozókat megszégyenítő észrevétlenséggel cserkészik be áldozataikat, és több mint 150 kilométeres óránkénti sebességgel repítik ki fúvócsöveikből halálos lövedékeiket...
Bemutató: 2012. augusztus 18-án, szombaton este 9-kor – National Geographic Channel

A Kalahári vadászai

Kíváncsi rá, hogy miként lehet évezredes eszközökkel és módszerekkel életben maradni a Kalahári-sivatagban? Az epizódban Hayden Turner a san nép tagjaival olvas nyomot és vadászik Afrika gyönyörű díszletei között.
Bemutató: 2012. augusztus 25-én, szombaton este 9-kor – National Geographic Channel

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm antenna hungária national geographic channel mindigtvextra Vadásznépek

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr674647344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása