Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A Harmadik Birodalom titkai: Hitler és a nők

2012.07.21. 19:53 MinDig TV Extra


Július 22-én, vasárnap 20:00-kor - National Geographic Channel

A neves német történész, Guido Knopp közreműködésével készült sorozat új részletekkel egészíti ki a náci rezsimmel kapcsolatos ismereteinket. A most nyilvánosságra hozott, eddig még a kutatók által se ismert levéltári anyagok többek közt Hitler személyes vagyonával, Rommel vezértábornagy a Führer iránti lojalitásával, valamint Heinrich Himmler a holokausztban való bűnrészességével kapcsolatban is érdemi, eddig nem ismert információkkal szolgál.


Helytálló az a közkeletű állítás, hogy Hitlert semmiféle önös anyagi érdek nem mozgatta politikai tevékenysége során? ...vagy azoknak a dokumentumoknak van igazuk, melyek szerint részben elsikkasztotta patrónusai pénzét, és dúsgazdag emberként halt meg? Erwin Rommel, a „Sivatagi Róka” valóban briliáns stratéga volt, aki a döntő pillanatban szembefordult Hitlerrel, vagy egy végsőkig lojális emberről van szó, aki az utolsó pillanatig kitartott a Führer mellett? És: Heinrich Himmler, Hitler egyik legközelebbi bizalmasa „csupán” parancsot teljesítve szervezte meg az európai zsidók megsemmisítését, vagy egy, még a Führernél is elvetemültebb tömeggyilkosról van szó? A Nat Geo új sorozatában Guido Knopp történész többek közt ezekre a kérdésekre is választ ad a legújabb kutatási eredmények alapján.



A Harmadik Birodalomban Hitler magánéletét sűrű homály fedte. A hivatalos náci propaganda szigorú aszkétaként dicsőítette, akinek ‘Németország az egyetlen menyasszonya’. A valóságban azonban számos nő megfordult az életében – olyanok, akiket hatalma megszilárdítására használt fel; olyanok, akiket tiszta szívből szeretett; és olyanok is, akiket tönkretett – például Geli Raubalt, az unokahúgát, aki 1931-ben a lakásán lőtte főbe magát.

Július 22-én, vasárnap 20:00-kor - National Geographic Channel


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: national geographic channel mindigtvextra alap műsorcsomag alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr864670032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása