Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Különleges építmények: A londoni Olimpiai Stadion

2012.07.24. 21:35 MinDig TV Extra


Július 26-án, csütörtökön 22:00-kor National Geographic Channel

A Nat Geo Különleges építmények c. sorozatának különkiadása

A LONDONI OLIMPIAI STADION megépítése történetét meséli el mérnökök, kivitelezők és szervezők meginterjúvolásával, valamint lélegzetelállító felvételek bemutatásával.


A világ lélegzetvisszafojtva figyel majd, amikor Jessica Ennis, Mo Farah, Usain Bolt és társaik az aranyért vetélkednek a 2012-es olimpiai játékokon. Egyesek számára azonban az olimpia igazi sztárja nem a sportolók közt keresendő – sokak szerint a játékok legnagyobb csillaga maga az atlétikai stadion lesz, mely megszületésével nagyban hozzájárult a neki helyet adó, korábban elhanyagolt és dekadens kelet-londoni kerület revitalizálásához.

A 80 ezer férőhelyes, összesen 486 millió fontot felemésztő aréna tervezőinek és építőinek alaposan fel volt adva a lecke: nemcsak a gazdátlan, minden infrestruktúrát nélkülöző helyszínnel és a közismerten esős angliai időjárással, de a kedvezőtlen, pénz- és forráshiányos gazdasági klímával is meg kellett birkózniuk. Ráadásul az előző olimpiák szervezői szédítően magas tették mércét: a pekingi stadion például mind látvány, mind méret tekintetében a határokat feszegette.



A nagy méret azonban az eddigi tapasztalatok alapján az olimpiát követően könnyen hátránynak bizonyulhat – az óriásstadionokat drága fenntartani, és rendkívül nehéz emberekkel megtölteni. A londoni olimpia szervezői ezt felismerve pályázatukban szokatlan ígérettel álltak elő: azt mondták, ha a birt főváros nyeri el a rendezés jogát, olyan arénát építenek, amely nemcsak zöldebb és takarékosabb elődeinél, de a játékok után 80 ezresről könnyűszerrel 25-ezresre lehet „zsugorítani”. A rendezési jogot London kapta, a szervezők pedig beváltották merész ígéretüket – a Nat Geo látványos filmjében nézze meg ön is, hogy hogyan!

Július 26-án, csütörtökön 22:00-kor National Geographic Channel


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia antenna hungária national geographic channel mindigtvextra alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr574676017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása