Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Az utolsó háborús hősök

2012.08.16. 20:12 MinDig TV Extra


NORMANDIA ÉS BERLIN KÖZÖTT NEM AKKORA A TÁVOLSÁG, HOGY AZ EMBER MEGERŐLTETŐNEK ÉREZNÉ AZ UTAZÁST – KIVÉVE, HA A NÉMET HADSEREG PÁNCÉLOSAIVAL ÉS KATONÁIVAL KÉNYTELEN MEGKÜZDENI MINDEN EGYES MÉRETÉRT...  A NAT GEO

1.jpg

AZ UTOLSÓ HÁBORÚS HŐSÖK

CÍMŰ ÚJ SOROZATÁBAN ÉPÜLETEK ÉS HIDAK ROBBANNAK, S EGYKORI SZÖVETSÉGES KATONÁK VALLANAK FRONTVONALON SZERZETT TAPASZTALATAIKRÓL


2.jpg

1944-ben több ezer tapasztalatlan, fegyvert még életében nem fogott tinédzser és fiatal felnőtt találta magát a szövetségesek hadseregében – és a 2. világháború poklának a közepén. Most, 70 évvel később az egykori katonák hosszú hallgatás után megosztják velünk személyes történeteiket a normandiai partraszállástól egészen Berlin elfoglalásáig. A Nat Geo látványos, a megindító visszaemlékezéseken kívül drámai jelenetrekonstrukciókat és eddig még nem látott archív felvételeket is bemutató sorozatában kövesse nyomon a 2. világháború utolsó évét belülről, a frontvonalon harcolók szemével!

3.jpg

Paul Wooding, a sorozat producere egy interjúban így nyilatkozott a műsorról: „Egy vérbeli háborús sztorit szerettünk volna a nézők elé tárni a frontvonalon harcoló katonák visszaemlékezéseire alapozva – és az általuk elmondottakat valóságos fegyverekkel és valóságos bombákkal illusztrálva. Témául Európa invázióját választottuk, így az egyes epizódokban a normandiai partraszállástól a tankcsatákon, felrobbanó hidakon és szőnyegbombázásokon át egészen a berlini utcai harcokig számos látványos jelenet megelevenedik – a látvány azonban csupán illusztációként szolgál, a műsor középpontjában mindvégig a személyes visszaemlékezések állnak.

4.jpg

A sorozat elkészítése során először hosszú interjúkat készítettünk a veteránokkal, majd a beszélgetések legérdekesebb, legmegrázóbb részeit összevágtuk a rendelkezésünkre álló  ide tartozó archív felvételekkel – tudatosan ügyelve rá, hogy a narráció mindig a szereplőink történeteit, ne pedig a háború unalomig ismert tankönyvi változatát mesélje el. Ezt követően aprólékosan megterveztük azokat a bombarobbanásos-fegyverropogásos háborús jeleneteket, melyek az archívumban nem álltak a rendelkezésünkre, de amelyek bemutatására az elmondottak szemléltetéséhez okvetlenül szükség volt. Ezeknek a jeleneteknek a filmre vitele nagy fejtörést okozott számunkra: miként robbantsunk fel féltonnás bombákkal komplett épületeket, tankokat és hajókat, és lőjünk ki több ezer töltényt eredeti második világháborús fegyverekből mindössze egy dokumentumfilm költségvetésével a hátunk mögött?

5.jpg

Szerencsénkre a műsor a C4 és a History TV Canada együttműködésében készült, és Kanada egy nagy hely... Bevettük magunkat egy több mint ezer négyzetkilométeres katonai támaszpontba, és életnagyságú díszleteket készítettünk minden egyes jelenet számára. A kanadai vadonban egyebek mellett kinőtt a semmiből egy normandiai falu, egy berlini városrészlet, egy betonbunker, egy farmház, egy templom és egy híd, a közöttük lévő terület pedig megtelt élettel: tankok és mindenféle 2. világháborús járművek jelentek meg a díszletek között, egy bányatóban még egy partraszálló egység is feltűnt. Amikor pedig mindez gyönyörűen együtt volt, a díszlettervezők legnagyobb bosszankodására gépfegyverekkel, lángszórókkal, ágyúkkal, aknákkal és bombákkal látványos körülmények közepette mindent elpusztítottunk... Akár a 2. világháború poklában.”

6.jpg

A szeptemberi epizódok tartalmából:

A partraszállás napja
1944. június 6-án kezdődött a történelem legnagyobb partraszállási hadművelete, mely során brit, amerikai és kanadai katonák aknák között, ellenséges géppuskatűzben igyekeztek megvetni a lábukat a náci Németország által ellenőrzött Normandia földjén. Az első epizódban a legendás D-nap eseményeire emlékeznek vissza a sorozat sokat megélt főszereplői.
Bemutató: 2012. szeptember 11-én, kedden este 9-kor – National Geographic Channel

A caeni csata
A partraszállás napján a szövetségeseknek sikerült elfoglalniuk part menti hídfőállásaikat, de ennél többre nem futotta erejükből – a különböző partszakaszokon állomásozó csapattestek nem tudtak egyesülni, s egyelőre az egyik legfontosabb célpont, Caen városa is német kézen maradt. Ráadásul a német páncélosok kérlelhetetlenül közeledtek, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy beszorítják az ellenséget az Atlanti-óceánba…
Bemutató: 2012. szeptember 18-án, kedden este 9-kor – National Geographic Channel

Kitörés Normandiából
A Normandia birtoklásáért folyó elhúzódó harcban Hitler elsöprő ellentámadásra ad parancsot a szövetséges erők kettészakítása érdekében, de elszámítja magát: a brit és a kanadai csapatok északról, az amerikai hadtestek pedig dél felől fokozzák a nyomást, s előrenyomulva létrehozzák az ún. falaise-i katlant, minimálisra csökkentve a németek esélyeit Normandia megtartására.
Bemutató: 2012. szeptember 25-én, kedden este 9-kor – National Geographic Channel


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat háború national geographic channel alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr424716371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása