Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Méregtúrán Kennyvel és Zoltánnal

2012.08.27. 11:57 MinDig TV Extra


Szeptember 23-án és 30-án 16.00-kor National Geographic Channel

A vadállatok – köztük a kígyók – toxinjai a prédaállatok megbénítására és megölésére fejlődtek ki az evolúció során; az áldozat szervezetébe jutva olyan létfontosságú funkciókat, szerveket bénítanak meg, mint az idegrendszer, a légzés vagy a vérkeringés. Ezek a mérgek ugyanakkor, mivel rendkívül speciális, célzottan ható molekulákról van szó, nemcsak ölni, de gyógyítani is képesek, ma már a szívbénulástól a magas vérnyomáson át a cukorbetegségig és a rákig számos kór ellen készítenek belőlük gyógyszereket.

ngkenny.jpg


Ennek ellenére évente világszerte ma is több százezer tonnányit ejtenek és adnak el belőlük. Könnyen meglehet tehát, hogy a különféle kígyók az általuk termelt megszámlálhatatlan különféle toxint is magukkal viszik a sírba, még mielőtt a tudósok felfedezték, leírták és az emberiség szolgálatába állították volna őket. Ezt a küszöbön álló beláthatatlan veszteséget igyekszik mérsékelni Dr. Takács Zoltán, aki kutatócsapatával hosszú ideje egy szisztematikus toxin-leltár elkészítésén dolgozik. A magyar származású, jelenleg az Egyesült Államokban élő tudós a filmben a program keretében Kenny Broad búvár-környezetantropológus társaságában Vietnamba utazik, hogy méregmintát vegyen az ázsiai ország legveszélyesebb hüllőitől

Szeptember 23-án és 30-án 16.00-kor National Geographic Channel


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kígyók national geographic channel mindigtvextra alap műsorcsomag alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr914734787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása