Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Az On The Spot harmadik évada a Spektrumon

2012.08.29. 11:14 MinDig TV Extra


Szeptemberben folytatódik az On The Spot harmadik évada a Spektrumon. A dokumentumfilm sorozat legújabb darabját Cseke Eszter és S. Takács András Indonéziában, a félmilliós toraja népcsoportnál forgatta.


A Spektrum riporterei nem először vállalkoznak arra, hogy bemutassák, miként gondolkodnak az emberek halálról a világ más pontjain. A második évad egyik első adásában például az indiai Varanasiba kalauzolták nézőiket, ahova meghalni vándorolnak a hinduk, hogy elégessék őket, és semmiképp se szülessenek újra.

A torajáknál egy családtag elvesztése után akár évek is eltelhetnek a temetésig, vagyis addig, amikor szerintük valaki tényleg halottnak számít. Addig a holttestet egy külön szobában, mumifikálva őrzik a saját házukban. Megszólítják, beszélnek vele és egészen addig "velük él" a mindennapokban, amíg el nem érkezik a temetés ideje, amely a bikaviadaltól a halottak megtáncoltatásáig a legkevésbé sem emlékeztet az Európában megszokott gyászszertartásra.

(mmonline)


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: spektrum családi műsorcsomag On The Spot Cseke Eszter S. Takács András

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr94739148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása