Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Tom Hanks a NatGeo műsorán

2012.09.14. 15:19 MinDig TV Extra


A National Geographic Channel (NGC) Washingtonban bejelentette, hogy Tom Hanks képernyős műsorvezetésével, Adrian Moat  rendezésében ‘Killing Lincoln’ címmel filmet készít Abraham Lincoln meggyilkolásáról. A kétórás alkotást a Scott Free Productions forgatja 2012 júliusától, a film globális bemutatója 2013 elején, Magyarországon pedig tavasszal lesz a National Geographic Channelen.

lincoln.jpg


A műsor házigazdája: Tom Hanks

A szereposztásból: Billy Campbell (Abraham Lincoln), Jesse Johnson (John Wiklles Booth), Geraldine Hughes (Mary Todd Lincoln), Graham Beckel (Edwin Stanton hadügyminiszter) és Shawn Pyfrom (Private John W. Nichols)

A National Geographic Channel (NGC) Washingtonban bejelentette, hogy Tom Hanks képernyős műsorvezetésével, Adrian Moat  rendezésében ‘Killing Lincoln’ címmel filmet készít Abraham Lincoln meggyilkolásáról. A kétórás alkotást a Scott Free Productions forgatja 2012 júliusától, a film globális bemutatója 2013 elején, Magyarországon pedig tavasszal lesz a National Geographic Channelen. A forgatókönyvet Erik Jendresen írta Bill O’Reilly ‘Killing Lincoln: The Shocking Assassination that Changed America Forever’ című bestsellere alapján. A történelmi thriller a készítők szándékai szerint megőrzi a könyv leblincselő, minden apró részletre kiterjedő, a nézők érzelmeire ható  történetmondó stílusát, és a nagyobb hitelesség kedvéért a mozifilm-minőségű jelenetrekonstrukciókon és számítógépes grafikákon túl ritkán látható archív felvételeket is bemutat majd.

A forgatás virginiai helyszínéről Adrian Moat rendező így nyilatkozott: “Szerettünk volna minél autentikusabb helyszínen forgatni, így esett a választásunk az eredeti  történet jó részének otthont adó Virginiára. És ez kitűnő döntésnek bizonyult… amikor megismerkedtünk Richmond és Petersburg gazdag történelmi örökségével, minden kétségünk eloszlott, beleszerettem ebbe a vidékbe és lakóiba. Abban reménykedem, hogy amikor az emberek megnézik ezt a filmet, nemcsak az Abraham Lincoln meggyilkolása mögött meghúzódó történet fogja majd meg őket, de a helyszín és annak aurája, múltja is – annyira, hogy ők maguk is eljönnek Virginiába, hogy személyesen nézzék meg ezeket a városokat és ezt a tájat.”

Bill O’Reilly a film alapjául szolgáló bestsellere az amerikai történelem egyik legdrámaibb – az országot egyetlen puskalövéssel örökre megváltoztató – történetét meséli el. 1865 tavaszán az amerikai polgárháború hosszú és egyre véresebb harcok után végre véget ér; ebben nagy szerepe van Abraham Lincoln elnöknek, aki mindent megtesz a megosztott nemzet újraegyesítéséért: többek közt nagyvonalú határidőt szab Robert E. Lee konföderációs tábornok számára a fegyverletételre, és lehetővé teszi az elszakadáspártiak reintegrációját a társadalomba. Ez azonban nem mindenkinek tetszik, a szenvedélyes rasszista John Wilkes Booth összeesküvést sző az elnök ellen, s a Ford Színházban közvetlen közelről fejbe lövi. A merényletet követően ádáz hajtóvadászat indul Booth és társai után.


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: national geographic channel alapcsomag Tom-Hanks Abraham-Lincoln

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr294777275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása