Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A Föld az űrből

2012.09.18. 16:18 MinDig TV Extra


A TENGER ALATTI VULKÁNOKTÓL A PUSZTÍTÓ HURRIKÁNOKIG ISMERJE MEG
BOLYGÓNK BELSŐ MŰKÖDÉSÉT SOHA NEM LÁTOTT RÉSZLETESSÉGGEL!


Számos tudós és filozófus írta már le a Földet egyetlen hatalmas érző, lüktető élőlényként, s a legmodernebb távérzékelési és képalkotó eljárásoknak köszönhetően ez a benyomásunk most még erősebbé válhat. A National Geographic Channel

A FÖLD AZ ŰRBŐL

című filmje műholdak által készített – és látványos számítógépes grafikákká alakított –felvételein csodálkozzon rá azokra a komplex, a földi élet számára elengedhetetlen folyamatokra, melyek annyira kiterjedtek és annyira behálózzák bolygónkat, hogy csak “kettőt hátralépve”, az űrből láthatóak!



Bemutató: 2012. október 21-én, vasárnap este 6-kor – National Geographic Channel

Mi tartja működésben a Föld élővilágát? Mi köze egy ausztráliai erdőtűznek egy kínai monszunhoz? Milyen szerepet játszanak a pusztító viharok a Föld egyensúlyának megőrzésében? Az ilyen és ezekhez hasonló kérdések a tudósok minden erőfeszítése ellenére sokáig megválaszolatlanok maradtak, most viszont gyökeresen megváltozott a helyzet… Amióta műholdak százai figyelik bolygónkat minden másodpercben, a szakembereknek alkalmuk nyílik élő, organikus egészként tekinteni a Földre, s átfogóan tanulmányozni azokat a folyamatokat, melyeknek eddig csak az egyes részleteit sikerült kikutatni.



A soha nem látott felbontású mûholdfelvételeknek köszönhetõen a Nat Geo sorozata egyedülálló idõjárási események, ritka, megmagyarázhatatlannak tûnõ természeti jelenségek és titkos, a földi életet fenntartó mozgatóerõk titkák kutatja, s kapcsolatot keres olyan, egymástól – földrajzi és fizikai értelemben egyaránt – távolinak tûnõ dolgok között, mint a hurrikánok, monszunesõk, tenger alatti vulkánok, homokviharok és erdõtüzek.



A műsorban legyen tanúja, hogy a tenger alatti vulkánok miként járulnak hozzá a Föld kérgének megújulásához; csodálkozzon rá, hogy míg a hurrikánok az óceánok “hőleadó szelepeiként” működnek, a szélsőséges monszunok hűtő szerepet töltenek be a kiégett, szomjazó szárazföldek felett; figyelje meg, hogy a sivatagos régiók homokviharjai miként terítik be tápanyaggal az egész Földet; kövesse nyomon, hogy az elővilág miként hódítja vissza a villámcsapások okozta erdőtüzek által élettelenné tett területeket; és fedezze fel, hogy a csapdába esett gázok miként alkotnak Földünk körül nélkülözhetlen védőburkot – azaz csodálkozzon rá azokra a komplex, a földi élet számára elengedhetetlen folyamatokra, melyek annyira kiterjedtek és annyira behálózzák bolygónkat, hogy csak “kettőt hátralépve”, az űrből láthatóak!

Bemutató: 2012. október 21-én, vasárnap este 6-kor – National Geographic Channel


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: national geographic channel alapcsomag Föld-az-űrből

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr814786180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása