Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Bajnokok Ligája - Csúcsbajnokok csatája a BL-ben

2012.09.18. 16:38 MinDig TV Extra


Nyolc mérkőzéssel ma este megkezdődik a milliárdos liga, a legrangosabb futball klubsorozat, a Bajnokok Ligája csoportköre. A legnagyobb érdeklődés a két BL-nagyhatalom, Spanyolország és Anglia bajnokának madridi összecsapását övezi, amelyet Madridból élőben közvetítünk a Sport1 csatornán 20:00 órakor kezdődő műsorunkban.


Fotó: EUROPRESS/AFP


Nyolc mérkőzéssel ma este megkezdődik a milliárdos liga, a legrangosabb futball klubsorozat, a Bajnokok Ligája csoportköre. A legnagyobb érdeklődés a két BL-nagyhatalom, Spanyolország és Anglia bajnokának madridi összecsapását övezi, amelyet Madridból élőben közvetítünk a Sport1 csatornán 20:00 órakor kezdődő műsorunkban.

A D-csoportot nem véletlenül minősítették jobb híján a "halálcsoport" klisével a nemzetközi sportsajtóban: három korábbi BL-győztes mellett az aktuális angol bajnok alkotja a kivételesen erősnek tűnő négyest. Az előzetes esélylatolgatások szerint a négy csúcscsapat közül egy hajszállal azért az angol és spanyol bajnok esélyesebb a német és a holland címvédőnél.

A Real sóhajaitól és kínjaitól hangos a hispán és a világsajtó is. A királyi gárda 11 esztendeje kezdte ilyen pocsékul a bajnokságot, s annak az idénynek a végén nem is tudta megszerezni a bajnoki címet – igaz, viszont, hogy megnyerte a BL-t! Edzője, José Mourinho (képünkön edzést vezet csapatának) számára azonban – állítólag – nincs különbség az egyes sorozatok között. "Nekem egyre megy, hogy a Getafe vagy a Manchester City az ellenfél. Egyformán jól kell kijátszani és egyaránt a győzelem a cél!" – jelentette ki a BL-meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón a portugál tréner. Kitért egyébként a csapategységről megjelent írásokra, pletykákra, valamint az ellenfélre is, újságírói kérdésekre válaszolva. "A kapcsolatom a csapatommal nem is lehetne jobb! A City az a csapat, amely előbb vagy utóbb, de megnyeri a BL-t. Vagy az idén Robertóval vagy később, talán mással, de ez előbb vagy utóbb bekövetkezik. Most is kemény ellenfél lesz, nem lesz egyszerű játszani ellene ilyen rettenetes teljesítménnyel a hátunk mögött, mint a sevillai, de fel kell nőnünk a feladathoz" – fogalmazott az "Egyetlen", ahogy az utóbbi időben nevezni szereti magát. Tény, ő az egyetlen edző, aki eddig három különböző csapattal is topbajnokságot, két klubbal pedig BL-t tudott nyerni. Ám, hogy egyáltalában lehetősége lesz-e az idén egy harmadikkal is nekifutni a triplázásnak a csúcsligában, az nagy mértékben függ a következő három hét eseményeitől, eredményeitől. Az első csúcsakadály a ma esti lesz az ő és csapata számára.

A lényegesebb kisebb felhajtást élvező (?) angol bajnok mestere, Roberto Mancini – akinek szintén van olasz és angol bajnoki címe, mint Mou-nak, de BL-győzelme nincs –, így fogalmazott: "Nagy tapasztalat volt számunkra tavaly a Bajnokok Ligája. Szereztünk tíz pontot, de az is kevés volt abban a roppant erős csoportban. Idén is mindent megteszünk, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. A győzelem a végső cél, még akkor is, ha esetleg 2013-ban még nem jön össze." Az angol bajnok olasz trénerének szavai tehát szinte összecsengenek a spanyol címvédő portugál edzőjének véleményével. Talán – nem véletlenül…

A két edző egyébként európai kupákban egyszer mérkőzött meg, mindketten más csapat kispadján ültek. 2003 tavaszán a Mourinho vezette Porto összesítésben 4–1-re győzte le a Mancini edzette Laziót az UEFA-kupa elődöntőjében, aztán később el is hódította a trófeát a Celtic legyőzésével. A Real csak a Bajnokok Ligájában (a BEK-et nem számítva) 99 győzelemnél és 348 szerzett gólnál. tart. Ha legalább kétszer betalál és ez elég lesz a győzelemhez, akkor két különleges mérföldkövet is elérhet a "királyi gárda".

(Sport TV)

Címvédők, ha összecsapnak…

Az első forduló keddi versenynapjának 8 csatája közül 5-ben olyan együttesek küzdenek meg, amelyek korábban elhódítottak egy vagy több nemzetközi kupatrófeát is.

Az A-csoportban az 1966-os VVK-győztes Dinamo Zagreb a kétszeres BL- és kétszeres UEFA-kupa/EL-védő FC Portóval, az 1997-es KEK-nyertes Paris Saint-Germain a kétszeres KEK-első (1975, 1986) Dinamo Kijevvel csap össze. A B-jelű kvartett első körében két "kakukktojás" is akad: a nemzetközi klubporondon eddig nyeretlen Montpellier a KEK- és EVK-győztes (a BL-ben "csak" döntős) Arsenallal mérkőzik, a másik eddig "trófeátlan" csapat, az Olympiakosz (véletőleg Megyeri Balázzsal a kapujában) az 1997-es UEFA-kupa-győztes Schalkét fogadja. A C-csoportban a harmadik nyeretlen, a Málaga a 2008-as UEFA- és európai Szuperkupa-győztes szentpétervári Zenittel, a 7-szeres BEK-/BL-védő Milan a kétszeres KEK- és Szuperkupa, valamint UEFA-kupa-nyertes Anderlechttel játszik. (Utóbbiban kerettag, de nem biztos pályára lépő Juhász Roland.). S végül a D-csoportban a Real–Man City (ld. fenn, a 9-szeres BEK-/BL-védő az 1971-es KEK-győztes ellen) mellett a Bajnokok Ligája 1997-es és 1995-ös trófeabirtokosa, a Borussia Dortmund és az AFC Ajax csap össze egymással.

Valamennyi találkozó összes gólját és fontos jelenetét láthatják az élő mérkőzés után, 23:00-kor kezdődő összefoglalónkban, a Sport1-en.

(sport1.tv)


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sport sport1 bl családi műsorcsomag Bajnokok-Ligája

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr564786241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása