Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A Sandy hurrikán – viharos napok New Yorkban

2012.11.22. 16:30 MinDig TV Extra


Városrészeket elöntő áradás, milliókat érintő áramkimaradás, közel 200 halálos áldozat, megbénuló tömegközlekedés… A National Geographic Channel

SANDY HURRIKÁN – VIHAROS NAPOK NEW YORKBAN

című dokumentumfilmje a karibi térségen és az Egyesült Államok keleti partvidékén október végén végigsöprő Sandy hurrikán pusztítását tárja a nézők elé meteorológusokkal, viharvadászokkal és mentőmunkásokkal készült interjúk, valamint megrázó híradórészletek és amatőrfelvételek segítségével.


Bemutató: 2012. November 26-án, hétfőn este 9-kor – National Geograhic Channel


A National Geographic Channel dokumentumfilmet készített az október végén mintegy féltucat közép- és észak-amerikai ország életét napokra megbénító, csak az Egyesült Államokban több mint 110 emberéletet követelő Sandy hurrikán kialakulásáról és pusztításáról.



Az egyórás, világszerte 171 országban vetítendő műsor egészen a vihar szeméig merészkedik, hogy megtudjuk, hogy a heves esőzésekkel, 145 km/órás szélrohamokkal és több méter magas tengeri vízfalakkal támadó – a média által csak “Frankenstorm”-ként emlegetett – ciklon miként kényszerített ezreket otthonuk elhagyására… miként borított sötétbe és bénított meg egész városrészeket New Yorkban és New Jersey-ben… és a lakosság alapos és időbeni felkészítése ellenére miként oltotta ki közel 200 ember életét a karibi országokban és az USA keleti partvidékén.



A vihar pusztítását megörökítő, a műsorban is felhasznált egyik filmfelvételt az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:
http://files.natgeonetworks.com/_8xL0RWriOiPU5R

A Sandy hurrikán – viharos napok New Yorkban készítői nagy hangsúlyt fektettek az emberi történetek bemutatására, többek közt érdekfeszítő beszámolókat hallhatunk mentőmunkásoktól, meteorológusoktól és viharvadászoktól, és láthatunk egy amatőrfelvételt is, melyen egy New York-i erőmű felrobbanása látható. “Úgy éreztem magam, mintha egy fantasztikus filmbe csöppentem volna. Mindenki sikoltozott” – mondja John Mattiuzzie, egy Brooklynben élő dokumentumfilmes.



John Mateer a háza körül álló fák kidőlését örökítette meg mobiltelefonjával. “Soha nem éreztem ilyet korábban” – mondja John, “Az otthonunk elvileg a legbiztonságosabb hely az életünkben, ezért borzasztó azt látni, hogy bármikor megsemmisülhet… Olyan volt, akár egy horrorfilmben.”



A filmben Emily Rahimi, a New York-i tűzoltóság közösségi médiáért felelős referense is megszólal, aki elmondja, hogy a lakosság – a 911-es segélykérő vonal túlterheltsége miatt – jobb híján Twitter-üzenetek formájában kért tőlük segítséget. “Ez egy igazi 21. századi vihar volt… Tudomásom szerint ez az első vihar, amikor a bajba jutottak a közösségi média segítségével teremtettek velünk kapcsolatot” – emlékezik vissza Emily a dokumentumfilmben.   



“A Sandy hurrikán történelmi jelentőségű vihar volt, mind a méreteit, mind az általa okozott pusztítást tekintve. Egyes városrészeket gyökeresen átalakított – mondja Hamish Mykura, az NGCI vezérigazgató-helyettese és nemzetközi műsorigazgatója. “A film lenyűgöző felvételekkel adja vissza vissza a vihar pusztítását – autókat sodor az ár Manhattan utcáin, egész városrészek állnak a vihardagály kiöntött vize alatt… A Sandy hurrikán – viharos napok New Yorkban kikutatja, hogy miféle természeti erők képesek létrehozni egy ilyen erősségű, többmillió ember életét érintő ciklont.”

Jeremy Dear, a filmet készítő Pioneer Productions elnökhelyettese a következőket mondta a viharról és a róla készült dokumentumfilmről: “A Sandy hurrikán súlyos károkat okozott New Yorkban és New Jersey-ben, és további több ezer település több millió lakójának életére volt hatással az USA keleti partvidékén. Korábban már számos filmet készítettünk különféle időjárási jelenségekről, de ez a ciklon egészen kivételes volt. A műsor számítógépes grafikák, híradórészletek, amatőrfelvételek, valamint szakértőkkel és szemtanúkkal készült interjúk segítségével a Sandy hurrikán keletkezését és pusztítását egyaránt bemutatja.”


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm national geographic channel Sandy-hurrikán

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr394920178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása