Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Aguirre óvatosan változtat

2012.12.07. 11:59 MinDig TV Extra


Ma este az Espanyol–Sevilla (Sport1 21:30) mérkőzéssel kezdődik meg a Primera División újabb divat szerint négynaposra széthúzott 15. fordulója.


Fotó: EUROPRESS/AFP


Az újonnan kinevezett edzők vagy szinte változatlanul hagyják elődjük együttesét, vagy nagy csinnadrattával lecserélik a fél csapatot, látványosan jelezvén, mennyire újat akarnak.

Javier Aguirre, az Espanyol a hét elején hivatalba lévő mexikói trénere a "fontolva haladó" kategóriába tartozik. Első tétmeccsére, a Sevilla elleni bajnokira tulajdonképpen csak két olyan játékost jelölt a kezdőbe, aki korábban nem élvezte az előd Mauricio Pochettino bizalmát. Mindketten a középpályás sorba tartoznak, Raúl Baena inkább védő, Simao Sabrosa – aki egykoron a Barca és a Benfica mezét is viselte, és egy ideig kirobbanthatatlan volt a portugál válogatottból is – a támadó feladatokból veszi ki jobban a részét. "Nekünk már minden meccs egy-egy döntővel ér fel" – vette elő a jól kipróbált sablont Aguirre az edzők nyilatkozó klisétárából. –  A Sevilla pedig különösen veszélyes, mert nagyon változó a formája, és a legutóbb kikapott."

Michelt, az egykori Real-sztárt, az andalúzok edzőjét is megkérdezték az ellenfélnél történt edzőcseréről. "Mi edzők, mindig szolidárisak vagyunk egymással, de azt tudjuk, végsősoron mindig az eredmény minősít" – adott meglehetősen dodonai választ Miguel González, aki játékosként annak idején egy-két alkalommal játszott is Aguirre ellen. (Az 1986-os vb-n például mindketten részt vettekm igaz, csapataik elkerülték egymást a Mundialon.) Nem mellesleg a sevillai szakvezető alatt is kezd inogni a kispad, a jelenlegi 11. hely miatt az elnök Del Nido és a szurkolók sem hordozzák a tenyerükön a korábban ünnepelt mestert. Michel is tervez fontos változtatást, visszatér csúcsékként Álvaro Negredo (képünkön), aki a Valladolid elleni vesztes találkozón kisebb sérülés miatt még a cserepadra sem ülhetett le. A válogatott kerettag csatár ugyan 8 találattal vezeti a házi góllövólistát (7 bajnoki, 1 kupagól), de legutóbb november 11-én, büntetőből talált a Bilbao kapujába, azóta pedig három meccsen is eredménytelen maradt, így ég a tett (gól-)vágytól.

Az Espanyol egyelőre 10 ponttal sereghajtó a Ligában, ám a 16. Mallorcának is csupán 13 pontja van, azaz a nagy múltú katalán csapat helyzete még cseppet sem tekinthető reménytelennek…

(Sport TV

Az Espanyol–Sevilla mérkőzést 21:30-tól közvetítjük a Sport1-en.


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sport1 családi műsorcsomag Espanyol–Sevilla Primera División

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr364952774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása