Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Használt fegyvert bomba áron!

2012.12.11. 15:24 MinDig TV Extra


HASZNÁLT FEGYVERT BOMBA ÁRON! A NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL APÁMRA LÖVÖK CÍMŰ ÚJ SOROZATÁBAN EGY CSALÁDI VÁLLALKOZÁS KÜLÖNLEGES DOLOGGAL FOGLALKOZIK: FELBECSÜLHETETLEN TÖRTÉNELMI ÉRTÉKŰ PUSKÁKAT, GÉPFEGYVEREKET, TANKOKAT ÉS EGYÉB HARCI ESZKÖZÖKET KUTAT FEL, VARÁZSOL ÚJJÁ ÉS AD EL DÚSGAZDAG GYŰJTŐK SZÁMÁRA.


“APÁMMAL A FÖLDGOLYÓ EGYIK LEGNAGYOBB ANTIKFEGYVER-KERESKEDÉSÉT VEZETJÜK. AKÁR A VILÁG VÉGÉRE IS ELMEGYÜNK EGY-EGY ÉRTÉKES DARABÉRT.”
 – ALEX CRANMER



Christian és Alex Cranmer (apa és fia) a világ egyik legelszántabb fegyvergyűjtő párosa – ezt többek közt az is bizonyítja, hogy szenvedélyüktől hajtva egy alkalommal még egy eldugott nepáli palotába is ellátogattak az ott őrzött 55 ezer darab antik puska és muskéta kedvéért. “Történelmet árulunk” – mondja Alex, s természetesen nem könyvekre gondol: a Cranmer-család kereskedésében egymást érik a ritka, felbecsülhetelen értékű történelmi fegyverek, köztük egy 40 ezer dolláros pisztollyal a Trafalgari csatából; egy 50 ezer dolláros revolverrel az amerikai polgárháborúból; és számtalan puska- és géppuska-különlegességgel az első és a második világháborúból.



Egy fegyverekkel foglalkozó – jó értelemben őrült – család esetében mindazonáltal elkerülhetetlen, hogy a hangulat olykor puskaporos legyen: az apa-fiú viszony egyik megrontója az, hogy Chris képtelen ellenállni a méregdrága antik pisztolyoknak, s gyűjtési szenvedélye már-már csődbe viszi a vállakozást; Alex pedig folyton olyan hajmeresztő ötletekkel áll elő, mint pl. hogy szeretne venni magának egy 2. világháborús dzsipet; vagy hogy – a cég életét gyökeresen felforgatva – szeretne betörni a japán antikfegyver-piacra… A családi időzített bombák tehát hangosan ketyegnek, s a robbanás még közelebbinek tűnik, amikor olyan kényes kérdesekben kell közös nevezőre jutni, mint hogy a cég megvegyen-e egy 250 ezer dolláros tankot a koreai háborúból; vagy hogy most azonnal, vagy – értéknövekedésben bízva – csak később adjanak-e túl egy 25 ezer dollárt érő brit gyarmati ágyún…



A robbanásveszély egy 250 éves ágyú esetében szó szerint értendő: Christian, Alex és specialistáik mindent elkövetnek, hogy a patinás szerkezetet ismét működőképessé tegyék, ám ezzel nagyot kockáztatnak: ugyanis ha sikerül a nagyjavítás, az értéke a duplájára nő; ha nem, akkor ott állnak nyakig a bajban, mert a rossz ágyúk gyakran csőbombaként viselkednek…


 
És amikor egy fegyver a felújítás után ismét a régi fényében csillog, a küzdelemnek Christian és Alex számára még akkor sincs vége, hisz a méregdrága antikvitásokat el kell adni valakinek… Nyakukba veszik hát a világot, hogy megtalálják azt a dúsgazdag gyűjtőt, aki hajlandó több tízezer dollárt kiadni egy-egy darabért – és azokat a múzeumokat és forgatócsoportokat, melyeknek régi fegyverekre van szükségük kiállításuk és történelmi filmjeik számára. Hogy ez gyakran sikerrel jár, ezt bizonyítja a Ryan közlegény megmentése című film, melyben Cranmerék fegyvereivel harcolnak a katonák.

Az epizódok tartalmából:

Családi háború
A Cranmer-család a világ egyik legnagyobb antikfegyver-kereskedését működteti, raktárukban a tankoktól a gépfegyverekig és a pisztolyoktól az ágyúkig szinte minden tárgy megtalálható, ami háborúval kapcsolatos. Az epizódban az apát és a fiút – mint mindig – nagy munkában találjuk: Chris és Alex többek közt ellátogatnak egy gépfegyver-fesztiválra; részt vesznek egy lenyűgöző D-nap rekonstrukción; és próbára teszik tudásukat egy viktoriuánus kori lövészversenyen is. A vállalkozás mindezzel együtt könnyen lehet, hogy csődbe megy, mert Chris képtelen ellenállni a drága antik pisztolyoknak…
Bemutató: 2013. január 10-én, vasárnap este 10-kor – National Geographic Channel

Dzsipet akarok!
Az epizódban az antikfegyver-kereskedés két tulajdonosa, Chris és Paul tüzetes vizsgálatnak vet alá egy polgárháborús ágyút, Alex pedig szemet vet egy második világháborús dzsipre – újabb szöget verve a harmonikus apa-fiú kapcsolat koporsójába…
Bemutató: 2013. január 17-én, vasárnap este 10-kor – National Geographic Channel

Puskaporos hangulat
Apának és fiúnak egyaránt a fegyverkereskedés sikeres működtetése a leghőbb vágya, ez azonban korántsem garancia a súrlódásmentes kapcsolatra. Sőt… A legújabb konfliktus abból sarjadzik, hogy Alex titokban eladásra kínálja apja legkedvesebb antik pisztolyait, melyeket, legnagyobb meglepetésére, valaki azonnal meg is vásárol. Az ügylet miatt kitörő családi háborúhoz ráadásul kis híján valódi fegyverdörgés társul, lévén Chris-ék felfedezik, hogy az udvaron tárolt – csövükkel az épület felé néző – ágyú egyike meg van töltve, és bármikor elsülhet… Vajon sikerül-e hatástalanítani a vállalkozást veszélyeztető időzített bombákat?
Bemutató: 2013. január 24-én, vasárnap este 10-kor – National Geographic Channel

Arizonai hadjárat
Az Arizonában évente kétszer megrendezett Big Sandy Shoot egy olyan esemény, ahonnan Alex semmiképpen nem hiányozhat, hisz az USA szinte valamennyi gépfegyver-bolondja itt van. Vajon sikerül-e zsíros üzleteket kötnie, míg odakinn a sivatagos lőtéren ropognak a fegyverek? És, visszatérve a családi áruházba, képes-e jó kapcsolatokat kiépíteni a japán kollégákkal, s ezáltal betörnie a távol-keleti ország piacára? És mit szól ehhez a kedves papa, aki eddig minden efféle törekvésének keresztbe tett?  
Bemutató: 2013. január 31-én, vasárnap este 10-kor – National Geographic Channel


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat fegyver national geographic channel alapcsomag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr564960005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása