Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Megmásztuk az Everestet. Megtaláltuk a Titanic-ot. Megfejtettük az emberi genom titkait. És ez még csak a kezdet…

2012.12.11. 09:11 MinDig TV Extra


A NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL LEBILINCSELŐ MŰSORFOLYAMMAL ÜNNEPLI A NATIONAL GEOGRAPHIC SOCIETY MEGALAPÍTÁSÁNAK 125. ÉVFORDULÓJÁT


A 2013-BAN MINDEN HÉTEN ÚJ EPIZÓDDAL JELENTKEZŐ 125 ÉV A FELFEDEZÉS ÉLVONALÁBAN VILÁGPREMIEREKKEL ÉS KORÁBBAN MÁR BEMUTATOTT, A NÉZŐK KÖRÉBEN NAGY SIKERT ARATOTT MŰSOROKKAL JELENTKEZIK.  

“Minden nap új kihívást rejteget. És minden helyen új rejtélybe botlunk. Mi, kutatók folyamatosan tökéletesítjük és újraértelmezzük a minket övező titkok megfejtéséhez vezető módszereket. Az a dolgunk, hogy feltérképezzük a jövőbe vezető utat.”  
– Albert Lin, a National Geographic Fiatal Kutatója

A National Geographic kutatói 125 éve harcolnak a felfedezés, a természetvédelem és a tudományos kutatás frontvonalán. És a ‘felfedezés’ szó ebben az esetben sokkal többet jelent a hegyek kalandos megmászásánál és az óceánok kockázatos áthajózásánál: kemény és nehéz kérdések feltevését jelenti… bizonyos dolgok mellett való szívós elköteleződést jelent… akadályok ledöntését jelenti… és a világ egy egészen új szemüvegen át való szemlélését jelenti.

A National Geographic Society megalapításának 125. évfordulója alkalmából a National Geographic Channel útnak indít egy egy éven át tartó, 2013-ban minden héten új epizódokkal jelentkező műsorfolyamot. A 125 ÉV A FELFEDEZÉS ÉLVONALÁBAN olyan kutatók munkáját mutatja be, kiknek közelmúltban elért lenyűgöző nagyszerű mára fontos, megkerülhetelen mérföldkövekké váltak a világ megismerése felé vezető úton. A tematikus összeállítást részben vadonatúj világpremierek, részben korábban már bemutatott, a nézők és kritikusok körében nagy tetszést aratott filmek alkotják. A sorozat a Rolex támogatásával kerül a National Geographic képernyőjére.

A 125 ÉV A FELFEDEZÉS ÉLVONALÁBAN 2013 januárjában egy ünnepi, születésnapi különkiadással indít: A TUDOMÁNY FRONTVONALÁN c. dokumentumfilm a legújabb tudományos felfedezések és technológiai újítások nyomában járva keresztül-kasul bejárja a Földet; alámerül az óceán fenekére; betekint az emberi genom mikrokozmoszába; és izgalmas űrutazásra indul az univerzum ismeretlen térségei felé.   

A filmben többek közt olyan élő legendákkal találkozunk, mint Robert Ballard, a Titanic roncsának a megtalálója; és olyan fiatal, feltörekvő reménységeket is látunk munka közben, mint pl. Albert Lin, aki a virtuális valóság és a legújabb műholdas technológia segítségével kutat Dzsingisz kán elveszett sírja után – anélkül, hogy egyetlen követ vagy földrögöt elmozdítana a helyéről… A tudomány frontvonalánban ezen kívül láthatjuk, hogy egy Sam Bhayani nevű elkötelezett orvos miként harcol a rák ellen az emberi test és egy gép ötvözésével; hogy egy különc, önfeláldozó vírusvadász, Dr. Gary Kobinger miként teszi kockára az életét az ebola megfékezése érdekében; hogy a megrögzött viharvadász Tim Smaras milyen eszközöket bevetve igyekszik megfejteni a villámok rejtélyét; és hogy az antropológus-genetikus Spencer Wells a Genográfiai Tervezet című kutatási program keretében milyen eredményre jutott az emberiség családfájával kapcsolatban.

A 125 ÉV A FELFEDEZÉS ÉLVONALÁBAN további epizódjaiban többek közt megkíséreljük rekonstruálni a Titanic utolsó perceit az Oscar-díjas James Cameronnal; végigkövetjük egy természetfilmes házaspár három évtizedes pályafutását Afrika oroszlánjai és leopárdjai között; és átfogó nyomozást indítunk a stonhenge-i kőtömbök egykori funkciójának kiderítésére is.


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: műsor alapcsomag National Geographic Channel MinDig TV Extra

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr674959378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása