Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Magyar bronz a női kézi Eb-n!

2012.12.16. 17:49 MinDig TV Extra


Magyarország lett a bronzérmes a női kézilabda Európa-bajnokságon, miután hosszabbítást követően felülmúlta a rendező Szerbiát.


Fotó: MTI - Illyés Tibor


 Magyarország lett a bronzérmes a női kézilabda Európa-bajnokságon, miután hosszabbítást követően felülmúlta a rendező Szerbiát.

Szombaton még csak feltételeztük, vasárnap viszont már bizonyossággal állíthatjuk: a bronzérem lett a magyar vigasz a női Európa-bajnokságon Szerbiában. A Norvégia ellen még az álló K. O. állapotában lévő magyar együttes ragyogó támadójátékkal múlta felül a rendező ország legjobbjait, és 2004 után állhatott fel ismét a dobogóra kontinenstornán.

Az már az első percektől látszott, hogy nem ezt a találkozót vetítik majd le a védekezés, illetve a kapusiskola oktatófilmjeként. Női meccsen ritkán szokás tartani a percenkénti egygólos átlagot, itt ez végig megvolt (jellemző adat, midőn az 52. percben kiírták, hogy mindkét együttes 70 százalék feletti lövőszázalékkal tüzelt…), az előny meg sokáig hol itt volt, hol ott. Előbb a szerbek léptek meg hárommal 9–6-ra, majd a mieink húztak el ugyanennyivel, hogy a félidő 21–19-es magyar vezetéssel érjen véget.

A második félidő elején megint megugrott hárommal Magyarország, de a 38. percben már 24–24 állt az eredményjelzőn. Mindkét edző forgatta oda-vissza a kapusait, ebből ha kicsivel is, de a mieink jöttek ki jobban, az utolsó tíz percben Herr Orsolya többször is találkozott a labdával. Elöl meg valaki mindig „közbeszúrt” egy-egy gólt (némi meglepetésre a védekező-specialistaként elkönyvelt Szekeres Klára kettőt is bevállalt), így a rendes játékidő idegbeteg hajrájában mindig mi álltunk kevéssel jobban.

A finisben persze minden előkerült, ami egy érzelmileg túlfűtött szerb csapatnál előjöhetett. A szövetségi kapitány csak a csarnokot akarta lebontani egy vélt sérelem miatt, a játéktéren jött egy kis ízelítő a gyilkos védekezésből, de a vezetést egyszer sem adta ki a csapat a kezéből. Kilenc másodperccel a vége előtt Ognjenovics góljával alakult ikszre az eredmény, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban kis túlzással az döntött, ki találja el többször a kaput, merthogy a kapusok egyik oldalon sem fogtak semmit. A szerbeknél Lekics vitte a prímet, nálunk pedig egyértelműen Rédei-Soós. Aki ha kellett, gólt szerzett (végül 9-ig jutott), ha kellett kiszolgált (a tulajdonképpen sorsdöntő, 38–37-es vezetést eredményező gól előtt például Kovacsicznak adott asszisztot), a csapat meg a véghajrára felnőtt hozzá. Jellemző módon kevéssel a lefújás előtt volt a legnagyobb a különbség a két csapat között, könnyed négy gól…

(Sport TV)

A női kézi Eb döntőjét, a Norvégia-Montenegró találkozót 20 órától sugározzuk a Sport2-n.


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kézilabda családi műsorcsomag Sport2 TV Magyarország Bronzérem

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr834968450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása