Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Valdano: Maradona-Messi x

2013.02.19. 16:37 MinDig TV Extra


Fieszta műsorunkat 19 órától élőben láthatják a Sport1-en.

 Jorge Valdano, a sikeres játékos, edző, igazgató, szakkommentátor és író munkásságát nem kell bemutatni, szinte mindent elért, amit a labdarúgásban lehetett. A "Poéta" exkluzív interjút adott Farkas Norbertnek, a Sport TV utazó riporterének.


Fotó: EUROPRESS/AFP


Jorge Valdano 1986-ban világbajnoki címet szerzett, majd játékosként, edzőként és sportvezetőként is szolgálta a Real Madridot. A blancók futballistájaként két bajnoki címet és két UEFA-kupát nyert, majd trénerként is bajnoki elsőségre vezette csapatát, továbbá Raúlt is ő vetette be először a felnőttek között. Ezután lett sportigazgató, majd vezérigazgató a királyi gárdánál. Utóbbi pozíciójáról José Mourinho miatt mondott le, legutóbb akkor került a lapok címoldalára.  Azóta sem tétlenkedik, szakkommentátor, publikál, saját cégét vezeti. Bőven volt miről mesélnie Farkas Norbertnek.

Az 1986-os világbajnoki címben szerinte neki is nagy érdemei voltak. Maradona gólja után ugyanis ő vette ki a kapuból a labdát. "Igen, ez így volt, és talán nagyobb tisztelet is járt volna nekem. Na jó, ez vicc volt. Maradona rúgta be, én meg kiemeltem a kapuból. Ez is valami, nem? Abban a pillanatban arra gondoltam, Maradona a jól megérdemelt helyére került, oda, Pelé mellé, a trónra. Tudja, néha szükség van arra, hogy a futballista olyan hatást érjen el, amitől az egész világ megszédül, és Maradonának nagy szüksége volt egy ilyen gólra, hogy egyszer s mindenkorra véget vessen a polémiáknak, és meggyőzze az összes kétkedőt. Azt hiszem, abban a pillanatban ő is csak arra gondolhatott, hogy végre a legnagyobbak között is a legnagyobbként fogják emlegetni" – emlékezett vissza Jorge Valdano a nagy pillanatra és egykori csapattársára a Sport TV kamerája előtt.

Elkerülhetetlen a kérdés egy argentin származású, ám Spanyolországban is nagy karriert befutó egykori játékos esetében, hogy vajon Messi felért már Maradona szintjére? "Nálam döntetlen, és ezzel Messit dicsérem, minthogy Maradona már befejezte, Messi pedig még az út feléig sem jutott el. Már annak is hatalmas értéke van, hogy úgy vetünk össze valakit Maradonával, hogy nem látjuk a pályafutása végét – vélte Valdano. – Semmi máshoz sem fogható az érzés, ami elfog, ha feljutottál a csúcsra. Az ember a világbajnoki címről álmodozik, és amikor megnyeri, eljut a tudatáig, hogy megvan, úgy érzi, a haja a felhőket súrolja. Végig ezt az álmot dédelgettem, felveszem magamra az argentin válogatott mezét és megnyerem a világbajnokságot. Már a pályafutásom végén jártam, amikor világbajnokságot nyertem, és akkor éreztem úgy, teljes az életem".

(Sport TV)

Fieszta műsorunkat 19 órától élőben láthatják a Sport1-en.


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Maradona-Messi Fieszta Sport1 TV Jorge Valdano

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr735092485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása