Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Tudnivalók a digitális átállásról

2013.05.14. 10:22 MinDig TV Extra


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvánosságra hozta az analóg földfelszíni televíziós hálózatok lekapcsolási menetrendjét. A tető vagy szobaantennával fogható analóg földfelszíni televíziózás helyébe a digitális földfelszíni műsorszórás, azaz az ingyenesen elérhető, 7 csatornát kínáló MinDig TV szolgáltatás lép.

Az analóg hálózat lekapcsolása két ütemben valósul meg:

I. ütem - 2013. július 31-én lekapcsolásra kerülő adók:
gerincadók: Budapest Széchenyi-hegy, Kab-hegy, Győr, Szentes, Szeged,
átjátszóadók: Bakonybél, Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló, Battonya, Békéscsaba, Budapest Mariott, Budapest Városmajor, Budapest Óbuda, Budapest Lágymányos, Csobánka, Dorog, Dudar, Esztergom, Gerecse, Komárom, Kóspallag, Kőszeg, Lábatlan, Lenti, Letkés, Mór, Nyergesújfalu, Páka, Pásztó, Pénzesgyőr, Perőcsény, Szeged (átjátszó), Szentgotthárd, Tamási, Tatabánya, Vámosmikola, Zirc.


II. ütem – 2013. október 31-én
az összes többi telephelyről megszűnik az analóg földfelszíni televíziós műsorsugárzás.

A MinDig TV szolgáltatás 2008 decemberében indult. Országos lefedettséggel a lakosság közel 98%-a számára elérhető. Elsősorban annak a 7-800 ezer háztartásnak kínál alternatívát, akik jelenleg a 3 földfelszíni analóg csatornát nézik otthonukban vagy hétvégi házukban tető- vagy szobaantennával. Azoknak is ajánljuk, akik előfizetési díj nélküli HD-minőségű csatornákat szeretnének, illetve jó megoldás lehet a Mindig TV a lakásban a második vagy harmadik tévé számára.

A 2010 májusában indult MinDig TV Extra fizetős szolgáltatásunk a 7 ingyenesen fogható csatornán túl az Alapcsomagban további 10, míg a Családi csaomagban további 23 csatornát kínál rendkívül kedvező áron, előre fizetett és havidíjas konstrukcióban is.

A digitális földfelszíni adás és azon belül a kódolt csatornák, a MinDig TV Extra vételéhez szükséges eszközök:

- megfelelő antennára és az ahhoz kapcsolódó eszközökre (kábelek, erősítők..)

- egy DVB-T Mpeg 4 dekóderre (jelátalakító berendezésre) vagy egy integrált tévére - olyan televíziókészülék, amelybe már gyárilag beépítették ezt a jelátalakító berendezést (DVB-T MPEG-4 tuner), ha DVB-T tunerrel egybe épített ttévéhez kívánja a kártyát csatlakoztatni, akkor a kártya fogadására alkalmas CA-modulra

- egy MinDig TV Extra kódkártyára (Conax kártya), mely a kódolt csatornákhoz való hozzáférést biztosítja.

A technikai kérdésekről bővebben olvashat itt!

Kiket érint a digitális átállás?
Akik még nem tértek át a digitális vételre, azok az átállás közvetlen érintettjei. Ők jelenleg is hagyományos szoba- vagy tetőantennával nézik az analóg földfelszíni adást, azaz előfizetési díj nélkül tévéznek, és kizárólag az M1, a TV2 és/vagy az RTL Klub adásait tudják fogni.

Mi történik a digitális átátllás után?
A digitális átállás után a hagyományos szoba- vagy tetőantennával és régi típusú televízióval csak akkor lesznek elérhetőek a jelenlegi csatornák, ha a nézők egyszeri költséggel beszereznek egy megfelelő vevőkészüléket, úgynevezett set-top-boxot. A set-top-boxot az antenna és a televíziókészülék közé csatlakoztatva a legrégebbi típusú tévékészülékkel is fogható lesz az adás. A manapság forgalmazott televíziók nagy része már eleve beépítve tartalmazza ezt a vevőegységet. Ha tehát valaki új tévét vásárol, érdemes rákérdeznie arra, hogy a készülék tartalmazza-e ezt a vevőegységet (DVB-T MPEG-4 HD tuner).

Tehát egy a kereskedelmi forgalomban megvásárolható megfelelő dekóder segítségével (javasoljuk, hogy a DVB-T szabványnak mindenben megfelelő MinDig TV matricával ellátott készülékeket vásároljanak) és egy egy jó antennával a 7 ingyenes földi csatorna máris hozzáférhető.

Kérjük, mielőtt megvásárolná a set-top-box készülékét tájékozódjon, hogy az Ön településén elérhető-e a digitális földfelszíni vétel (az ország 98 százalékában elérhető). A digitális átállás során Ön más szolgáltatók ingyenes, vagy fizetős szolgálatatásait is választhatja.

Amennyiben a MinDig TV ingyenes, vagy a MinDig TV Extra fizetős csatornái érdeklik, a vételt, azt, , illetve, hogy a lakcímén elérhető-e a szolgáltatás, illetve melyik csoamg, milyen antennával, hoyg melyik csatornára kell hangolni a készüléket sőt, hogy melyik adótorony felé kell fordítani az antennáját megnézhetik a MinDig TV oldalán található lefedettségi adatbázisunkban, mindössze a cím megadására lesz szükség.

A digitális átállás támogatásához kapcsolódó információért kérjük forduljanak az azt irányító nemzeti Média és Hírközléis hatósághoz:
NMHH
1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
Levélcím: 4001 Debrecen, Pf.: 230
Ingyenesen hívható információs telefon: (06 80) 38-39-40
E-mail: digitalistv@nmhh.hu


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: digitális átállás antenna NMHH DVB-T MPEG-4 CA-modul Conax kártya

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr785299557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása