Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

NGC júliusi ajánló

2013.06.13. 16:00 MinDig TV Extra


Bekasztlizva külföldön IX: Az igazi Argo

Amikor 1979-ben hat amerikai diplomata halálos veszedelembe került a forrongó Iránban, Antonio Mendez CIA-ügynök meghökkentő tervet eszelt ki a kimentésükre: elhatározta, hogy egy hollywoodi filmstáb tagjaként szivárog be az ellenséges területre s csempészi ki onnét honfitársait. A történet az Oscar-díjas Az Argo-akcióból már ismerős, most Antonio Mendez elbeszélésében halljuk, hogy mi történt a valóságban!
Bemutató: Július 22., 22.00


A Yukon aranyhajói

Amikor 1896-ban egy maroknyi felfedező aranyat talált Kanada északnyugati sarkában, megindult a kalandorok áradata észak felé. A tehetősek hajóval utaztak, végig a nyugati part mentén, majd fel a Yukon folyón, sok száz kilométer hosszan – a nincstelenek pedig nagy nehézségek és nélkülözések árán átmásztak Dél-Alaszka hófedte hágóin, és a Yukon felső folyása mentén legyalogoltak Dawson városáig. Albert Goddard tehetős fémöntödetulajdonos és felesége valamilyen okból ez utóbbi útvonalat választotta, ám egy kis különbséggel: a hegyeken át egy kis szétszedhető gőzhajót cipeltek magukkal, melyet aztán a Yukon partján összeszereltek és vízre bocsátottak. A hajó roncsai – más „aranybárkák” maradványaival együtt – ma a Yukon fenekén hevernek, csábító célpontul szolgálva a régészek és történészek számára.
Bemutató: július 21., 21.00

A Nat Geo nyomoz

A Nat Geo ’Felfedező’ című műsorfolyama eddig száznál is több epizódban követte nyomon és tárta elénk a világ természeti és társadalmi csodáit, árnyoldalait. Mivel negyed évszázada fut, és rendkívül széles a témaválasztéka, a sorozat epizódjai egymás mellé téve szemléletesen kirajzolják az elmúlt évtizedek globális változási tendenciáit. A régi és új részekből tallózó színes csokor segítségével legyen ön is tanúja a világ átalakulásának!
Bemutató: Július 20., 19.00

A Harmadik Birodalom titkai II

Miért repült Rudolf Hess az ellenséges Skóciába 1941 májusában? A második világháború végóráiban valóban az Alpokban rejtették el összeharácsolt kincseiket a náci vezetők? És hogyan zajlott pontosan a Mussolini kiszabadítására 1943-ban indított Gran Sasso misszió? A National Geographic Channel A HARMADIK BIRODALOM TITKAI című sorozata ÚJ ÉVADDAL jelentkezik, a legújabb levéltári kutatások nyomán további izgalmas adalékokkal szolgálva Hitler és rendszere valódi természetével kapcsolatban.
Július 2–től keddenként 21.00-kor

Szigorúan titkos bevetések: Megvédeni az amerikai elnököt

Az amerikai elnök biztonságát szavatolni még akkor is hatalmas kihívás, ha a megszokott környezetében tartózkodik, és jól őrzött kormányzati épületekben rutinfeladatait végzi. Ha viszont a világ legfontosabb embere külföldre utazik – netán a Föld valamely instabil válsággócába –, a védelmével megbízott titkosszolgálatok feladata gigantikussá növekedik. Az izgalmas filmben FBI- és egyéb ügynökök mesélnek rabati és tbiliszi tapasztalataikról, és olyan panamai, pakisztáni, marokkói és grúziai incidensekről is hallunk, melyek nagyban befolyásolták-alakították az elnök védelméről gondoskodó szervezetek mai stratégiáit.
Bemutató: Július 14., 21.00

Túlélni Alaszkát

Náluk keményebb terepi túlélőművészeket nem találni Alaszkában. Nyolc férfi, akik sarkvidéki körülmények között, a modern civilizáció eszközei nélkül kísérlik meg legyőzni a természet és a Nat Geo által eléjük gördített akadályokat… A National Geographic Channel Túlélni Alaszkát című új sorozata egy tíz etapos szélsőséges túlélőverseny résztvevőit követi nyomon a brutális és életveszélyes alaszkai terepen. Az egyes szakaszok elején kisrepülőgéppel viszik el őket a rajthoz, ahonnan 72 óra alatt kell eljutniuk a célként megjelölt hegyhez, tóhoz vagy tengerpart-szakaszhoz. Útjuk sziklás gerincek tetején, vad gleccservölgyek mélyén és sűrű bozótosokban vezet, ellenségeik listáján pedig az éhség, a zord időjárás, a zuhatagos folyók és a vadállatok egyaránt ott szerepelnek.
Július 3–tól szerdánként 22.00-kor

Tutankhamon titkai

A régészet, a vegyészet, a geológia, az anatómia és a mikrobilogógia gyors fejlődésének köszönhetően egyre újabb – olykor meghökkentő – részleteket tudunk meg Tutankhamon életével és halálával kapcsolatban. A filmben Dr. Chris Naunton archeológus a legfrissebb kutatási eredményeket tárja elénk Egyiptomban és a világ vezető kutatóintézeteiben. Izgalmas magyarázataiból többek közt megtudjuk, hogy a gyermekkirály holtteste egy alkalommal spontán meggyulladt a rajta alkalmazott szokatlan balzsamozási eljárás miatt; hogy a modern igazságügyi orvosszakértői baleseti rekonstrukciók segítségével sikerült megállapítani a halál valószínű okát; és hogy a legújabb geológiai és hidrológiai kutatások szerint Tutankhamon sírbéli aranykincsei „isteni beavatkozásnak”, egy, a Királyok völgyében lezúduló villámárvíznek köszönhetően maradtak épségben mindmáig.
Bemutató: Július 13., 19.00

Élet Ázsia legnagyobb börtönében

Az indiai Új-Delhiben álló Tihar Ázsia leghatalmasabb – és egyben egyik legkétarcúbb – börtöne. A legszigorúbb biztonsági előírások szerint épült intézmény egyrészt messze földön hírhedt a benne raboskodó bűnözők elvetemültségéről és az általuk generált véres konfliktusokról, de Tihar egyúttal a rehabilitációs büntetésvégrehajtási intézmények pozitív példája is, lévén falai közt oktatási, nevelési, sőt meditációs programok sokasága áll a megváltozni kívánók rendelkezésére. A lebilincselő filmben börtönőrök és fogvatartottak elbeszélései rajzolják fel előttünk Tihar szédítő mélységeit és magasságait.
Bemutató: Július 6., 22.00




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: július national geographic channel NGC

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr815359976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása