Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Horgászok ásza

2013.07.08. 17:24 MinDig TV Extra


Hogyan boldogul egy forrósághoz szokott belizei horgász a sarkvidéken? Ki kerül ki győztesen egy botswanai mocsári halvadász és egy mauritániai mélytengeri halász párharcából? Mennyire használhatóak az odahaza jól bevált horgászmódszereink a világ túlsó végén? A National Geographic Channel

HORGÁSZOK ÁSZA

című tízrészes sorozatában hazájukban sikert sikerre halmozó horgászok látogatnak a Föld túlsó felére, hogy egy rendhagyó erőpróba keretében összemérjék tudásukat eltérő kultúrájú, gyökeresen más technikával dolgozó riválisaikéval.


„Ki a horgászok ásza??” Az izgalmas sorozatban ezt igyekeznek eldönteni a világ különböző régióinak legjobb, legtapasztaltabb és leghíresebb halfogói – az előzetes papírforma azonban ennek a különleges erőpróbának az esetében semmit se jelent, hisz a versenyzőknek nemcsak otthon, de idegenben, egzotikus környezetben, a jól ismert hazai vizektől és halaktól több ezer kilométerre is bizonyítaniuk kell.

Valamennyi epizódban három horgász méri össze a tudását – három különböző expedíció során, három eltérő helyszínen, három különböző technikával. Mindig más a házigazda; ő elvileg előnyt élvez, hisz ő ismeri a legjobban a helyi vizeket, neki vannak a kisujjában a kifogandó halak szokásait, ő szívta magába már az anyatejjel az adott tájon leghatékonyabb horgászmódszereket. A vendégek azonban nem hiába a világ legjobbjai: előfordul, hogy veszélyesen megszorítják a házigazdát a kifogott halak mérete vagy száma terén, dicsőséget aratva saját maguk, nemzetük és horgászkultúrájuk számára.

Mindazonáltal ez a verseny nem pusztán a halakról szól: a vendégek a házigazda expedíciószervezési képességeit is értékelik, az élelmezéstől a szálláson át egészen a szórakoztatásig. Jól teszi hát a vendéglátó, ha elkényezteti látogatóit!

Ezzel együtt ezek a horgászexpedíciók távol állnak a békés wellness-üdüléstől… a nyílt tengeren és kanyargós folyókon horgászattal töltött napok ennél fárasztóbbak és eseménydúsabbak már nem is lehetnének, és a damiloknál csak az idegek feszültebbek, amikor egy botswanai mocsári halvadász megmérkőzik egy mauritániai mélytengeri halásszal… amikor egy kedves amazóniai házigazda – a többiek legnagyobb megdöbbenésére – egy krokodiloktól nyüzsgő folyót jelöl meg a verseny színhelyéül… amikor a mit sem sejtő meghívottak elefántok, pitonok és egyéb halálos élőlények között kénytelenek tigrishalra menni a botswanai Okavango-mocsárban… vagy amikor egy trópusi hőséghez szokott belizei őslakos élete első kemény sarkvidéki fagyaival szembesül.

Az északi-fényes Norvégiától a fülledt és veszedelmes Amazóniáig legyen szemtanúja a legnagyobb horgászok és legősibb horgászkultúrák szenvedélyes összecsapásának!

Az epizódok tartalmából:

Első rész
Az epizódban a skót Wes, a botswanai Guy és a mauritius-i Mark mérik össze horgásztudásukat saját és egymás országaiban. A rájuk váró feladat nem könnyű, mert olyan hírhedt halakat kell kifogniuk, mint a tigrishal, a lazac, vagy épp a kék marlin. Vajon melyikük aratja a legnagyobb dicsőséget saját országa és horgászkultúrája számára?
Bemutató: 2013. augusztus 7-én, szerdán este 9-kor – National Geographic Channel

Második rész
Ezúttal az ausztrál Shane, a thaiföldi OZ és az angol Jason mérik össze halfogó tehetségüket otthon és egymás országaiban. Ki fogja a legtöbb halat? És a legnagyobbat? Ki tud esetleg idegenben, számára ismeretlen technikával nyerni? A humoros és izgalmas epizódban legyen szemtanúja három különböző felfogású horgásziskola összecsapásának!
Bemutató: 2013. augusztus 14-én, szerdán este 9-kor – National Geographic Channel

Harmadik rész
Ezúttal a kanadai Kevin, az angol Sean és az amerikai származású, de Amazóniában élő Pepper verseng a „Horgászok királya” címért. A kifogandó halfajok listája a különböző helyszíneken: Kanada: tok; Amazónia: dél-amerikai durbincs; Anglia: minden sósvízi hal, ami horogvégre kerül…    
Bemutató: 2013. augusztus 21-én, szerdán este 9-kor – National Geographic Channel

Negyedik rész
Az epizódban az angol Pete, a floridai Steve és a Costa Rica-i Ralph verseng a „Horgászok királya” címért. Az erőpróba ennél nehezebb és összetettebb nem is lehetne, hisz a három aspiráns először egy 24 órás pontyfogó maratonon vesz részt az angliai télben; majd egy kalandos hajóút során közelharcba bocsátkozik egy sor tengeri hallal, többek közt permitmakrélákkal és kobiákkal; végül ingatag kajakokba ülve közelebbi ismeretséget kötnek a híres amerikai kakashalakkal Costa Rica partjainál.
Bemutató: 2013. augusztus 28-án, szerdán este 9-kor – National Geographic Channel




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: horgász sorozat national geographic channel Horgászok ásza pontyfogó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr585396421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása