A Corona Mexikó legnépszerűbb söre, mely iránt az igény egyszerűen kielégíthetetlen. Ahhoz, hogy a megrendeléseket teljesíteni tudják, a Grupo Modelo gyárának naponta nem kevesebb mint 20 millió üveg sört kell főznie, palackoznia és az ország – és a világ – minden szeglete felé útnak indítania.
Vajon miként lehetséges ez a bravúr? A National Geographic Channel
GYÁRÓRIÁSOK: CORONA
című filmjében látogasson el a mexikói Zacatecasba, a világ egyik legnagyobb sörgyárába!
Bemutató: 2013. augusztus 2-án, pénteken este – 6-kor – National Geographic Channel
Mexikó Corona nevű híres söre iránt otthon és világszerte folyamatosan nő az igény, ezért a tulajdonosok az 1990-es évek közepén belevágtak egy új, szupermodern óriásgyár megépítésébe. Így született meg a Grupo Modelo zacatecas-i üzeme, melynek köszönhetően a Corona immár nemcsak a minőség, de a mennyiség tekintetében is bekerült a legnagyobbak közé.
A kapuit 1997-ben megnyitó zacatecas-i gyárnál ugyanis egyetlen főzde se állít elő több sört a világon: a tulajdonosok állítása szerint termelési kapacitása eléri az évi 4,4 milliárd litert, ami napi húszmillió üveg előállítását jelenti – és amihez a szakemberek több száz tonna nyersanyagot és sokmillió liter vizet használnak fel 24 óra leforgása alatt.
Vajon minek köszönheti a gyár a kivételes hatékonyságát? Miként lehet ellátni az egész világot sörrel egyetlen gyáróriásból?
A National Geographic Channel filmje aprólékosan végigkíséri a világ egyik legnépszerűbb söre születési fázisait a malátacsíráztatástól az erjesztésen át a palackozásig és a célba juttatásig…