Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

IFJÚ FÖLDRAJZOSOK VERSENYE SZENTPÉTERVÁROTT

2013.07.30. 09:59 MinDig TV Extra


NEMZETKÖZI ELISMERÉS A TÉT

Három magyar diák képviseli hazánkat a XI. National Geographic Földrajzi Világversenyen, amely idén július 28. és 31. között kerül megrendezésre Szentpétervárott. A 125 éves National Geographic Society szervezte nemzetközi verseny idei fő szponzora a Google, együttműködő partnere pedig az Orosz Földrajzi Társaság.


A magyar csapat tagjai több mint tíz éve a Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny korosztályos legjobbjai közül kerülnek ki, és a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetének oktatói készítik fel őket a nagy nemzetközi megmérettetésre. Idén Hellinger Ákos, a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Zsiros Egon, a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium, illetve Stein Ármin Krisztián, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója alkotják nemzeti válogatottunkat. A csapat kísérő tanára idén dr. Czigány Szabolcs egyetemi docens.



A nemzetközi mezőnyben 18 ország képviselteti magát, hogy összemérje tudását természeti, gazdasági és kulturális földrajz területén. A jelenlegi világbajnok, s egyben házigazda Oroszország próbálja majd megvédeni címét az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Bulgária, Csehország, India, Indonézia, Kanada, Kína, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Mongólia, Nagy-Britannia, Németország, Nigéria, Szlovákia és Tajvan csapatai ellen.


A diákok a versenyprogramok mellett megismerkednek Szentpétervár festői városával és történelmi nevezetességeivel. A döntőre július 31-én, szerdán kerül sor, ekkor már csak az első két fordulóban a három legmagasabb pontszámot elérő csapat versenyezhet. Kvízjátékszerű, ámde igencsak nehéz kérdéssor vár rájuk, amelyet Alex Trebek, az amerikai “Jeopardy!” show kvízmestere vezet.


mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: national geographic channel Szentpétervár National Geographic FÖLDRAJZ Földrajzi Világverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr475433395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása