Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Egy csodálatos elme

2013.09.23. 09:15 MinDig TV Extra


SZEPTEMBER 23., Hétfő 10:50 | FEM3

Sylvia Nasar regénye alapján!

1947-et írunk: John Forbes Nash Jr., megérkezik a Princeton Egyetemre, hogy matematikát tanuljon. A titokzatos Nyugat-Virginiai zseninek sem pedigrés iskolai múltja, sem pénze nincs elég ahhoz, hogy bekerüljön az elit diákok körébe. Ám számára semmit sem jelent a társasági élet - sem az órák látogatása. A különc fiút egyetlen dolog érdekli: egy egészen eredeti ötlet megtalálása.


A matematika szakon könyörtelen verseny folyik, és sokan szívesen látnák Nash bukását. Mégis épp a rivalizálás adja meg neki a kellő lökést, egy este a helyi bárban megfigyeli, hogyan versengenek a fiúk egy szőke lányért, és az ötlet, amely oly régóta kísérti, megfogan. Megírja dolgozatát a játékelméletről - a versengés matematikájáról -, amely bátran szembeszegül Adam Smith-nek, a modern közgazdaságtan atyjának doktrínáival. 150 év elfogadott gondolatvilága hirtelen idejétmúltnak tűnik, és Nash élete örökre megváltozik. Megnyer egy rangos ösztöndíjat, és tanári állást kap, de nem elégedett. A tudomány, jelentős szerepet játszott Amerika második világháborús győzelmében, és most, a hidegháború csúcsán Nash feladatot akar az új konfliktusban. Vágyai teljesülnek, amikor felbukkan a rejtélyes William Parcher, és szigorúan titkos megbízatást ad neki: ellenséges kódokat kell megfejtenie. Nash teljes szívvel és aggyal veti magát a munkába. Ám a szívére is vár feladat. Megismerkedik a gyönyörű és ragyogóan okos Alicia-val, aki Nash-t egy számára eleddig teljesen ismeretlen fogalommal ismerteti meg: a szerelemmel. Összeházasodnak, de Nash nem avathatja be hitvesét kettős életébe. Ám ennek a munkának, a veszélynek és titkolódzásnak súlyos ára van...

A film 4 Oscar-díjat és 3 Golden Globe-díjat nyert!

Rendező: Ron Howard

Szereplők: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Christopher Plummer, Paul Bettany




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: FEM3 Russell Crowe MinDig TV Extra Egy csodálatos elme

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr755529378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása