Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Davis-kupa: Az egyéni világbajnok, a címvédő csapat ellen

2013.11.15. 14:56 MinDig TV Extra


Hétfőn világbajnok lett egyéniben, péntektől pedig már Szerbiáért száll harcba Novak Djokovics. Az ellenfél a kapitánya nélkül kiálló, de címvédő, Csehország válogatottja lesz. A Sport 2 élőben közvetíti a Davis-kupa fináléját.


Fotó: EUROPRESS/AFP


15 500-an biztosan, de akár több mint 20 ezren is bíztathatják majd a szerb tenisz-válogatottat a 2013-as Davis-kupa döntőjében. Novak Djokovics és társai ugyanis hazai pályán, az impozáns Kombank Arénában látják vendégül Csehország legjobbjait, ott, ahol 2010-ben már megnyerték a kupát Franciaország ellen.

Szerbia már teniszlázban ég, a nemzet Djokója parádés játékkal megszerezte a világbajnoki címet Londonban, és a US Open döntője óta veretlen (igen, ez 22 győztes meccset jelent). Ha folytatja sorozatát, 24 diadallal zárhatja az évet. Motiváltan szállt be a válogatottba, mint mondta, ide is győzni jön, jövőre pedig megnyerné mind a négy Grand Slam-tornát, amelyek közül idén „csak” az Australian Openen sikerül diadalmaskodni. Normál esetben Janko Tipsarevics lenne a másodikszámú fegyver, de idén nagyon sokat volt sérült, vissza is csúszott a világranglistán, és kiderült ki is kell hagynia a megmérettetést. Helyére a 23 éves, világranglista 117., Dusan Lajovicsot nevezte Bogdan Obradovics.  

A címvédő csehek legjobbja, Tomas Berdych nem arról híres, hogy bármikor legyőzi Djokivicsot (14-2 a szerb javára, ebből 12-0 kemény borításon), bár az kétségtelen, hogy az óriás megőrül, ha nemzeti színekben játszik, sőt Stepanekkel párosban szinte verhetetlenek. Tipsarevic kimaradása számukra jó hír, de az elmúlt napokban egy ennél sokkal rosszabbat kellett feldolgozniuk. A szövetségi kapitányuk, Jaroslav Navratil nélkül utaztak a szerb fővárosba, a szakember ugyanis tüdőembólia miatt kórházba került. Helyette beugróként Vladimir Safarik áll majd a legénység mellett Belgrádban. Az csak a hétvégén derül ki, hogy ez a helyzet doppingolja, vagy megzavarja a Tomas Berdych, Radek Stepanek, Jan Hayek és Lukas Rosol alkotta kvartettet.

A Sport2 a Davis-kupa döntőjének mindhárom napjáról élőben számol be. Kaplár F. József és Taróczy Balázs a szerb katlanból, egyenesen a belgrádi Kombank Arénából kommentálja majd az eseményeket. Ők parázs összecsapásokat, és szoros csatát várnak. „Djokovic 2 egyéni mérkőzésével bátran merünk adni kétmérkőzéses előnyt a szerbeknek, bár Berdych ellen biztosan megizzad majd. Tipsarevic visszalépésével, és Lajovics aktiválásával viszont felértékelődik a páros csata súlya. Nagyon könnyen elképzelhető, hogy azon dől majd el a 2013-as Davis-kupa fináléja” – árulta el Kaplár F. József és Taróczy Balázs a Belgrádba való indulás előtt.

Szerbia - Csehország (Davis-kupa, döntő, 1. nap): november 15., péntek, 16.00, Sport2 (élő)
Szerbia - Csehország (Davis-kupa, döntő, 2. nap): november 16., szombat, 16.00, Sport2 (élő)
Szerbia - Csehország (Davis-kupa, döntő, 3. nap): november 17., vasárnap, 14.00, Sport2 (élő)




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: tenisz Davis-kupa Sport2 Djokovics Szerbia - Csehország

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr745635633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása