Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Még több foci jön a Sport Tv-n

2013.12.05. 15:20 MinDig TV Extra


Kulcsfontosságúak lesznek a 2016-os és 2018-as foci-Eb és -vb selejtezőinek közvetítési jogai – mondta el Máté Pál, a Sport Tv főszerkesztője a Marketing&Media magazinnak adott interjúban. Négy év alatt mintegy kétszáz találkozó kerül képernyőre.

- Az őszt nézve úgy tűnik, egyáltalán nem talál rajtatok fogást a Digisport. Pedig a legütősebb bajnokság, az angol Premier League náluk fut. Lehet, hogy a spanyol és a magyar foci többet ér?


- Ha a vetélytársakról beszélgetünk, akkor szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy egy nagyobb darab versenyzőn nehéz fogást találni, ha sportos hasonlattal élhetek. Sok ügyes ökölvívó bokszolt már a Klicskó testvérek ellen, de csak nagyon ritkán nyertek. Mi jóval több háztartásban vagyunk jelen, komoly, immár 13 éves múltunk van, és elég erősek a tartalmaink is. Hét végén a magyar és spanyol labdarúgó-bajnokságot közvetítjük, hét közben pedig a BL keddi első választású meccsét, de rengeteg jó bokszgála, vagy éppen az amerikai sportok, az NFL, az NBA és az NHL is nálunk van.

- Át lehet vészelni kézilabdával a telet? Elég jó lehet a nézettség?

- Amikor akár a férfi-, akár a női válogatott világbajnokságon vagy Eb-n szerepel, az nem elég jó nézettséget hoz, hanem kiemelkedőt. A legfontosabb viszont az, hogy az egész év műsorstruktúrája tudatosan legyen felépítve, azaz mindig legyen mit nézni a csatornáinkon.

- Mekkora összegeket költötök közvetítési jogokért évente?

- Nagyon jelentős összeget, de ez üzleti jellegű kérdés, amelyre nem tudok válaszolni. Mindig az adott jogok megvásárlásakor döntjük el, az adott piaci helyzet és a várható érdeklődés alapos kiértékelése után, hogy mi mennyit ér.

- Mennyiben járulhat hozzá a jövő évi sikerekhez, hogy a 2016-os Eb és a 2018-as világbajnokság selejtezőinek közvetítési jogát a Sport Tv szerezte meg?

- Kulcsfontosságúak lehetnek ezek a jogok a következő években. Az UEFA új csomagötlettel állt elő: eddig a selejtezők heti két nap, kedden és pénteken zajlottak két fordulóban. Mostantól a két forduló hat nap alatt zajlik majd: csütörtök, péntek és szombat lesz az egyik kör, a másik pedig vasárnap, hétfőn és kedden lesz. Ez egy fordulóban akár 18 közvetített meccset jelent a Sport 1-en és a Sport 2-n, összességében pedig mintegy kétszáz találkozót a négy év alatt. Az is nagyon fontos, hogy ez idő alatt nincs más meccs Európa futballpályáin. A jog kizárólagos, kivéve a magyar válogatott meccseit, azokat továbbra is a Magyar Televízió közvetíti, de az ismétlések nálunk lesznek. Ha pedig a jövő év lehetőségeiről beszélünk, idekívánkozik, hogy a Sport 1 HD után ma már a Sport 2 is HD-minőségben sugározza a műsorai nagy részét.

Simon Krisztián
(mmonline)
Az interjút teljes terjedelmében a Marketing&Media legújabb, a héten megjelent számában olvashatja el




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: foci HD MinDig TV Extra Sport1 Sport2

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr835677199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása