Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Apokalipszis: a második világháború

2013.12.30. 09:00 MinDig TV Extra


December 30-án, hétfőn 18:00-kor - National Geographic Channel

Titkosítás alól feloldott, színessé tett, helyreállított archív felvételek a 2. világháborúról – úgy, mint még soha.

A National Geographic Channel egy különleges, nemrégiben előkerült archív felvételekből összeállított dokumkentumfilm-sorozattal emlékezik meg a II. világháború kitörésének 70. évfordulójáról. Prága, Koppenhága, Párizs, 1941. A németek mostanra Európa több fővárosát elfoglalták. A vezérkar a Franciaország feletti győzelem után katonái egy részét Párizsba küldi pihenni és kikapcsolódni, a Lengyelországban elfogott ellenséges elemeket és zsidókat pedig nagyszabású építkezésekre vezénylik náci rabtartóik.


Az olasz hadsereg a szétesés jeleit mutatja, ezért Hitler egyik legjobb tábornokát Líbiába küldi – Észak-Afrika perzselő homoksivatagában pedig ezalatt a katonák tojást sütnek a tűzforró motorháztetőkön… Az epizódban szívszorító, utólag színessé varázsolt eredeti felvételeket láthatunk a brutális orosz télben Moszkva felé masírozó német katonákról, akik nem csak a hideg miatt érzik földre szállt pokolban magukat: amerre járnak, felégetett falvak várják őket, melyeket elmenekülésük előtt – parancsszóra – egykori lakóik tettek a föld színével egyenlővé. A német katonáknak így nincs mit kifosztaniuk, nincs hol megmelegedniük, nincs hol ruhát váltaniuk – s ezek egyenes következményeként a vérhas és a tífusz gyorsan terjedni kezd körükben…

Szólj hozzá!

Címkék: történelem national geographic channel MinDig TV Extra Apokalipszis: a második világháború

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr635717098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása