Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

River Cottage – Mentsük meg a tengereket!

2014.01.23. 13:55 MinDig TV Extra


A „River Cottage - Én a halakkal vagyok - Mentsük meg a tengereket!” című sorozatot hétvégente 12 órától sugározza a Spektrum.

Tudták, hogy a Föld óceánjainak kétharmada túlhalászott? Hogy sok tengeri emlős a kihalás szélén áll, mert alap táplálékukat, a világítórákot az emberiség ételszínezékként hasznosítja? Hogy a garnélarák farmok felépítése a mangrove erdők kipusztításával jár együtt? Hugh Fearnley-Whittingstall, a River Cottage alapítója az óceánok élővilágáért és a fenntartható halászatért kampányol új műsorában, a Spektrumon.


A „Mentsük meg a tengereket!” című sorozat friss, 2013-ban készült évadában Hugh világkörüli útra indul, hogy bebizonyítsa: radikális változtatásokra van szükség a Föld halállományának védelmében. Elutazik a Fülöp-szigetekre, ahol napjainkban is gyakran halásznak dinamittal, felfedezi az Antarktisz csodálatos élővilágát, amely egyre inkább ki van szolgáltatva az új generációs halászhajóknak. Dél-Afrika partjainál a kalózokkal és az illegális halászattal veszi fel a harcot, Thaiföld felé hajózva rádöbben: a királyrákok halászata során gyakran a zsákmány 90%-át teszik ki a teknősök, cápák, csikóhalak, amiket a halászok nem hasznosítanak, visszadobják az óceánba – holtan.
 
Hugh Fearnley-Whittingstall célja a sorozattal és a hozzá kapcsolódó kampánnyal, hogy felhívja a figyelmet a pazarló halászati politikára. Hugh 2013 decemberében óriási sikert ért el: kampányának köszönhetően az Európai Parlament új, fenntarthatóbb halászati törvényt fogadott el.




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: halászati törvény MinDig TV Extra Spektrum TV River Cottage – Mentsük meg a tengereket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr775778249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása