Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Három címvédő az Eb-döntőért

2014.01.24. 14:32 MinDig TV Extra


A dániai férfikézilabda-Eb elődöntőjében pénteken fellép a sportág aktuális olimpiai és világbajnoka, valamint a kontinenstorna címvédője is.

Fotó: EUROPRESS/AFP


FRANCIAORSZÁG–SPANYOLORSZÁG (Sport1-HD, 18:15)
Az első párban az olimpiai bajnok franciák a vb-aranyérmes spanyolokkal mérkőznek meg a herningi Boxen Arenában. Mindkét együttes 5 győzelemmel és 1 vereséggel jutott el idáig, csak míg a spanyolok még "éles helyzetben", a középdöntő első körében kaptak ki a rendező és egyben címvédő dánoktól (28–31), addig a franciák már "minden mindegy", tét nélküli mérkőzésen szenvedtek minimális vereséget a svédektől (28–30), akik ezzel a sikerrel is csak a torna 7. helyét szerezték meg. A kontinensbajnokságokon eddig a franciák bizonyultak eredményesebbnek, két ízben (2006, 2010) is megnyerték a tornát, míg a hispánok csupán az ezüstéremig jutottak, három alkalommal is. Legutóbbi fináléjukat egyébként éppen Franciaország ellen veszítették el, 2006-ban, 31–23-ra. Ma ekkora, 8 gólos különbség aligha alakul ki a két klasszis csapat között...

A legutóbbi három nagy tornán, amelyen találkoztak, mind a három féle eredmény előfordult. A 2011-es vb-n döntetelenül mérkőztek, még a csoportküzdelmek során, a 2012-es Eb-n Újvidéken a spanyolok 29–26-ra nyertek, a londoni olimpián a negyeddöntőben  viszont a későbbi bajnok franciák győztek, 23–22-re. A tavalyi Eb-n pedig elkerülték egymást.

A hispánok egyik klasszisa, a torna eddigi házi gólrálya, Joan Canellas (képünkön) kiénekelné a sajtot az ellenfél szájából: "A franciák az esélyesek, százalékban 60-40 a győzelmi sansz a javukra. A védekezés fog dönteni, nekünk sokkal összeszedettebben kell védekeznünk, mint az eddigiekban" – mondta a tornán eddig 32 gólt szerző játékos.
A két csapat egy-egy világklasszisát valószínűleg nélkülözi a meccsen: a francia kapus Thierry Omeyer és a spanyol szélső, Julen Aguinagalde sérülés miatt nem léphet pályára.

DÁNIA–HORVÁTORSZÁG (Sport1-HD, 20:45)
A késő esti találkozón az eddig száz százalékos, címvédő házigazda hajszállal esélyesebbnek tűnik a horvát együttesnél. Alighanem ez lesz a "hangulatgosabb" találkozó, mert nagy számban várhatók hagyományosan lelkes és hangos vendégszurkolók is a találkozóra.
A dánok egyébkénmt fantasztikus Eb-sorozatban vannak. Legutóbb a 2012-es torna csoportmérkőzésén veszítettek Lengyelország ellen, azóta Szerbiában öt, most hazai pályán újabb öt találkozót nyertek sorozatban, azaz legutóbbi 10 találkozójukat egyaránt megnyerték a kontinensbajnokságon. Mindkét együttes eddig hat-hat alkalommal elérte az elődöntőt Eb-n, ám a horvátok csupán két alkalommal zárták győztesen az utolsó előtti mérkőzésüket. Tavaly a barcelonai vb-n szintén az elődöntőben futottak össze, akkor a dánok viszonylag föolényes, hatgólos győzelemmel (30–24) zárták a találkozót.

Michael Knudsen, a hazaiak klasszisa bizakodó. "Kiváló az ellenfél, szélvészgyors szélsőkkel rendelkezik, de minden rajtunk múlik. Ha azon a szinten játszunk, mint eddig, és önbizalommal telve lépünk pályára, akkor nem veszíthetünk" – mondta.

Az emlegetett szélvészgyors szélsők egyike, Manuel Strlek amondó: "A dánok a favoritok. Tizennégyezer hazai drukker előtt játszanak, nekünk ez lesz a leghkeményebb meccsünk. Képesek vagyunk a meglepetésre, és meg is fogjuk csinálni."

A két elődöntő előtt lejátsszák az 5. helyért is a mérkőzést, ezen Izland és Lengyelország együttese csap össze egymással.

(Sport TV)

A spanyol–francia elődöntőt 18:15-től, a dán–horvát találkozót 20:45-től közvetítjük a Sport1-HD-n.




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: elődöntő Sport1 férfikézilabda-Eb FRANCIAORSZÁG–SPANYOLORSZÁG DÁNIA–HORVÁTORSZÁG

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr125779753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása