Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

A 4K-s tévézés kapujában

2014.04.10. 14:20 MinDig TV Extra


Soha ilyen éles képet nem láthattak még tévénézők – óriási iparági összefogással valósul meg egy bravúros, a 4K-s televíziózással kapcsolatos bemutató az NAB szakkiállításon.

Az Intelsat műholdas megoldásszállító a BT Group, az Ericsson, a Sony és a Newtec vállalattal együttműködésben, bemutatja a valódi 4K ultra HD televízió következő fejlődési állomását a 2014-es NAB Shown április 5-10. között. A végponttól végpontig terjedő műholdas videoátvitel célpontja a nevadai Las Vegasban működő Las Vegas Convention Center. A bemutatókra az Intelsat (South Upper Hall, SU 3110 stand) és az Ericsson pavilonjában (SU 721 stand) kerül sor.

A NAB szakkiállításon az Intelsat és üzleti partnerei bebizonyítják, hogy a 4K UHDTV-nek, a szektor legizgalmasabb új technológiájának kereskedelmi forgalomba állítása megfelel az ökoszisztéma követelményeinek.

A csapat Sony PMW-F55 4K kamerák, 4K mozi-kapcsolóberendezés és SR-R1000 felvevő használatával rögzített sportműsor élő átvitelét valósítja meg. Az újrajátszott képeket az Ericsson AVP 2000 adáscsatoló kódolóival kódolják, amelyek 4K UHDTV és normál, illetve nagyfelbontású működésre egyaránt képesek. Az Ericsson kódolók valós időben kódolják a négy 3G-SDI hírfolyamot. A bemutató az MPEG-4 AVC tömörítési technológia előnyeit is kihasználja.

A kódolási folyamatot követően a 4K jel 100 Mb/s-os videofolyamként érkezik majd a londoni BT Toronyból, a BT globális médiahálózatán keresztül, az Intelsat New Yorkban található helyszíni (POP) hozzáférési pontján át, az Intelsathoz. A jel az IntelsatOneSM földfelszíni hálózaton jut el az Intelsatnak a kaliforniai Riverside-ban létesített teleportjára, ahonnan a Galaxy 17-re kapcsolódva érkezik meg az Intelsat amerikai sportrajongó közönségéhez, Newtec modulációs berendezés használatával.

A létrejövő 4:2:2 arányú, 10 bites, másodpercenként 60 képkockás sebességű 4K UHDTV jel az Intelsat és az Ericsson standjain mutatkozik be az NAB 2014 kiállításon. A bemutató azt hivatott bizonyítani, hogy a meglévő HD szolgáltatások mellett is kivételes minőségű 4K képélményt lehet nyújtani az arra fogékony közönségnek.

„Az Intelsat szolgáltatása a világ legelismertebb műsorszolgáltatóit célozza meg, akik természetesen nagy érdeklődést mutatnak az új generációs 4K felbontás iránt, – nyilatkozta Peter Ostapiuk, az Intelsat média-termékmenedzsment részlegének alelnöke. – Most bebizonyítjuk, hogy már jelenleg is használatra kész kereskedelmi megoldás biztosítható a műsorszolgáltatók számára. Így sokkal hatékonyabban sugározhatnak 4K tartalmat, miközben a lélegzetelállító tartalomminőség is megmarad."

„A NAB 2014 szakkiállításon végrehajtott demóhoz hasonló bemutatók egyértelműen bizonyítják a tömörítési technológiák fontosságát, amik révén „valódi" 4K UHDTV szolgáltatásokat juttatunk el a háztartásokba, – jelentette ki Dr. Giles Wilson, az Ericsson televízióadás-tömörítési üzletágának vezetője. – „Amikor majd igazi moziélmény élvezhető a nappaliban, a 4K UHDTV videó új, prémium minőségű műsorszolgáltatást tesz lehetővé, amely véglegesen megváltoztatja a tartalommegtekintés módját."

(mmonline)




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: televízió felbontás 4K NAB UHDTV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr556011393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása