Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Rendkívüli állapot Münchenben

2014.04.29. 14:22 MinDig TV Extra


A Sport1 HD-n 20 órától élőben közvetítjük a Bayern München–Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját.

Fotó: EUROPRESS/AFP

A címvédő Bayern München vagy a tizedik elsőségére hajtó Real Madrid kedd este búcsút mondhat álmainak a Bajnokok Ligájában. Az 1–0-s madridi vezetésről folytatódó párharc győztese az előrehozott döntő nyerteseként a lisszaboni finálé favoritjának is vallhatja magát.

Észak-Koreát leszámítva a világ összes országában látható lesz kedd este, hogy a Bayern München–Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján melyik csapat lép egyet a sporttörténelmi siker felé. Ha a hazaiak ledolgozzák a Madridban összeszedett egygólos (0–1) hátrányukat már csak egy lépés választja el attól, hogy első csapatként megvédje címét a BL-ben, ha pedig a Real jól sáfárkodik a fórjával, szintén karnyújtásnyira kerül, hogy első gárdaként tízszeres BEK-/BL-győztesnek vallhassa magát.

Münchenben például az a faramuci helyzet állt elő, hogy hiába nyerte meg rekordsebességgel a Bundesligát a csapat, hiába döntős a Német Kupában, ha nem jut be a BL fináléjába (továbbmegyünk: ha nem nyeri meg azt), akkor nehéz lesz hova tenni a 2013–2014-es idényt. Nyilván sikertelennek nem lehet minősíteni (ezt Kalle Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság első embere is megfogalmazta), ugyanakkor a tavalyi csapat magasra tette a lécet a triplával.
„Ha most nem triplázunk, akkor nem futottunk szuper szezont – ismerte el maga Guardiola is. – Megértem, ha az előző évad után a bajnoki cím és a kupagyőzelem nem elég. Ugyanakkor meg kell tanulnunk örülni minden sikernek – függetlenül attól, hogy az kis vagy nagy siker.”

Guardiola azt már Arjen Robbennek egyetértésben jelentette ki, hogy a szurkolók támogatása nélkül nem lehet a Real fölé kerekedni kedd este. „Kell a támogatás, nincs mese – így a tréner. – A tizenhatoson belül sokkal agresszívebbeknek kell lennünk, nem szabad túlságosan is arra figyelnünk, hogy mi kontrolláljuk a meccset. Abban pedig végig hinnünk kell, hogy mi jövünk ki jobban a párharcból."

„Rendkívüli állapot lesz kedden Münchenben” – üzent Rummenigge, amit persze Madridban vidáman vettek tudomásul. Marcelo kételkedett benne („Majd meglátjuk, tényleg így lesz-e. Az viszont biztos, hogy mi nyugodtan, az ellenfelet tisztelve lépünk pályára.”), Ancelotti pedig tréfásan fogta fel. „Szerintünk nem kedden, hanem szerdán lesz rendkívüli állapot Münchenben, amikor mi már ott sem leszünk” – fogalmazott a Real olasz trénere. Akivel szemben a Bayern speciel még egyszer sem járt szerencsével…

Ami biztos: a Real ennél nagyobb előnyből egy német csapattal, a Dortmunddal szemben már majdnem pórul járt ebben az évadban. Akkor a hazai 3–0-t egy kiszenvedett 0–2 követett, de ebből levonták a kellő tanulságot. „Elsősorban gólt akarunk szerezni, nem pedig védekezni – így Ancelotti. – Minél hamarabb, annál jobb. Ebben a párharcban a pszichológiának sokkal nagyobb szerepe van, mint a taktikának. Ugyanúgy kell játszanunk, mint az első mérkőzésen.”

Az első meccs – a Corriere dello Sport szerint – taktikai mestermunka volt az olasz szakember részéről, aki alighanem most is hasonlóra készül. A Marca szerint ráadásul irigylésre méltó helyzetből. „Öngyilkosság, ha valaki kétségbeesetten nekiesik a Real Madridnak. Ahogyan az is öngyilkosság, ha valaki a saját térfelére visszahúzódva úgy járatja a labdát, hogy még csak nem is keresi a támadások befejezésének lehetőségét.”

(Sport TV)

A Sport1 HD-n 20 órától élőben közvetítjük a Bayern München–Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját.




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: elődöntő Bajnokok Ligája Real Madrid Sport1 Bayern München

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr926098320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása