Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

El Derbi madrileno Lisszabonban

2014.05.23. 19:22 MinDig TV Extra


A Sport TV a 2013/14-es szezonban már harmadik El Derbi madrilenóját közvetíti. A két legnagyobb madridi csapat, a Real Madrid és az Atlético Madrid a bajnokik után ezúttal Lisszabonban vív meg egymással a BL-trófeáért.

Faragó Richard

Először fordul elő a nemzetközi futball történetében, hogy két városi rivális nemzetközi kupadöntőt vívjon, és a BL-ben is mindössze ötödik alkalommal, hogy egy ország két csapata játszik a fináléban. Mindenki Lisszabonra figyel, ahol a mérkőzést játsszák, de a „futballfőváros” cím mégis Madridot illeti 2014-ben, már csak azért is, mert a spanyol bajnokságot az Atlético, a Spanyol Kupát pedig a Real Madrid nyerte. Sőt, a spanyol labdarúgás erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy az EL-t a Sevilla nyerte.

Szombatig a két nagyágyú 197 alkalommal találkozott egymással spanyol bajnoki, Spanyol Kupa és nemzetkőzi kupamérkőzésen. A Real ebből 104-et nyert meg, az Atlético 47-et, és 46 alkalommal hagyták el döntetlen után a pályát.   Idén is a Real felé billen a mérleg nyelve, kétszer nyertek a Király Kupában, a bajnokságban viszont egy Atlético győzelem és egy X került be az évkönyvekbe.

A két keret erejéről mindent elárul, hogy a transfermarkt.de adatai alapján a Királyi Gárda játékosainak összértéke körülbelül duplája Rojiblancóknak. Azért nem kell félteni a döntőbe veretlenül érkező vörös-fehéreket, náluk játszik például Diego Costa, Arda Turan (bár ők kisebb sérüléssel bajlódnak), Koke és Thibaout Courtois. A Real idén is galaktikusokkal van teletűzdelve, nagy öröm, hogy a BBC (Bale, Benzema és Cristiano Ronaldo által alkotott támadószekció) ott lesz Lisszabonban, csak Xabi Alonso lesz kénytelen kihagyni a csatát sárgalapos eltiltása miatt. Edzőfronton sincs oka panaszara a szakértő közönségnek, a Matracosokat csapattá kovácsoló Diego Simeone és a Mourinho-féle káoszból BL-döntős gárdát építő Carlo Ancelotti taktikai ütközetét is öröm lesz nézni. A bekezdés elején említett pénzügyi különbséget sokak szerint pont Simeone fanatizmusa nullázza le.

A mérkőzést a Sport1 HD élőben közvetíti, 19 órakor kezdődik a felvezető-program. Faragó Richard, a mérkőzés kommentátora szinte biztos benne, hogy lesz oka a gólörömre. Nehezen vettük rá a tippelésre, de elmondta, mit vár az Estádio da Luz-ban: „A józan ész azt mondatja, egy meccsen a Real az esélyes. De a Barca-Atlético előtt is azt mondtuk, a hazaiak egy mérkőzésre felszívják magukat, és hazai közönség előtt begyűrik riválisukat. Ezért sem merek most állást foglalni. Most már nem gondolom azt, hogy egy találkozón a Real az esélyes. Persze, ha mindenképpen tippelni kell, akkor a Realra voksolok.”

Real Madrid – Atlético Madrid (BL-döntő): május 24., 19.00, Sport1 HD (élő); Faragó Richard az Estádio da Luz-ból kommentál




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: MinDig TV Extra Atlético Madrid Real Madrid Sport1 Faragó Richard

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr666199208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása