Kérdezzen itt

blogra.jpg


sherlock_es_watson.jpg


MinDig TV Extra - HBO GO


MinDig TV Extra - Új csomagok

Facebook

MinDig TV Extra

MinDig TV Extra Szolgáltatás: alapcsomag, családi csomag, TV csatornák kedvező áron.

Friss topikok

Linkblog

Negyvenhét magyar az Arénában

2014.06.17. 10:07 MinDig TV Extra


A selejtezők szombaton és vasárnap is 9, az éremcsaták pedig 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában, melyekről a Sport Televízió élőben közvetít.

Fotó: Sport TV – Barsi Gergő

Mivel a rendező ország súlycsoportonként akár négy versenyzőt is indíthat, a szokásosnál több, 47 magyar cselgáncsozó vesz részt hétvégén az első Budapest Grand Prix-n.

Az 50 alkalommal megrendezett Hungária-kupát felváltó, 100 ezer dollár összdíjazású viadal hétfői sajtótájékoztatóján Marius L. Vizer, a nemzetközi szövetség (IJF) elnöke elmondta, a magyar dzsúdósok eredményessége és a tavalyi, budapesti Európa-bajnokság sikere egyaránt hozzájárult az olimpiai kvalifikációs esemény létrejöttéhez. A magyar szövetséget (MJSZ) irányító Tóth László kifejtette:
"Óriási segítséget jelent a 100 millió forintos kormánytámogatás, 2016-ig minden évben lesz Budapesten GP. A hétvégén mintegy háromezer dzsúdózó gyermeket is várunk a nézőtérre."

Bíró Tamás, az MJSZ nemrég megválasztott szakmai alelnöke elmondta, az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós vállsérülése még nem jött rendbe, ezért kétséges az indulása.
"Az utolsó szót szerdán az orvosi stáb mondja ki, de egyelőre úgy tűnik, hogy Miki nem tudja vállalni a szereplést. A riói selejtezősorozat elején járunk, úgyhogy nem érdemes kockáztatni, ráadásul két olimpiai bajnok is ott lesz a súlycsoportjában" – jelentette ki, hozzátéve: az ötkarikás kvalifikáció májusi rajtja óta a magyarok három érmet gyűjtöttek, s az MJSZ részéről két dobogós hely az elvárás Budapesten.

A GP-hez készült promóciós kisfilm premierje után Marius L. Vizer egy kérdésre válaszolva közölte, idéntől egy súlycsoportoktól független, összesített világranglistát is összeállít az IJF, és az év végén az első három helyezett között százezer dollárt osztanak majd szét. Ami a riói játékok helyszíni előkészületeit illeti, az IJF vezetője elmondta: "A dzsúdócsarnok 2015 végére készül el, az első tesztversenyre 2016 januárjában kerülhet sor. Minden sportág érintett a munkálatok csúszásában, reméljük, hogy a brazilok a futball-világbajnokság és a választások után rákapcsolnak majd." Az öt olimpiai bajnokot felvonultató Budapest GP-n – amelyet világszerte 135 országban közvetít a televízió – a jelenlegi állás szerint 56 ország 470 cselgáncsozója lép tatamira.

A selejtezők szombaton és vasárnap is 9, az éremcsaták pedig 17 órakor kezdődnek a Papp László Sportarénában, melyekről a Sport Televízió élőben közvetít.

(MTI)(sport tv)




mindig tv extra

MinDig TV Extra.lap

Szólj hozzá!

Címkék: cselgáncs MinDig TV Extra Papp László Sportaréna Sport1

A bejegyzés trackback címe:

https://mindigtvextra.blog.hu/api/trackback/id/tr336309385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása